Dot.: Jedne dzieci na świat się pchają, inne mamy w nosie mają - Mamusie XI-XII część
Witam się po całej nieprzespanej nocy - mała marudziła przeokropnie a okazało się że chciała żeby ją do cyca przystawić (dotychczas cyc był jako deser po butli) a teraz opróżniła dwie piersi i dopiero chciała butelkę.
Tak więc dla tych co mają problemy z przystawianiem i laktacją pocieszająca wiadomość że dziecko może się w każdej chwili przestawić na pierś nawet z butli 
Przy okazji polecam butelki antykolkowe Tommee Tippe ponieważ dziecko musi się przy ssaniu napracować podobnie jak przy piersi i usta ma w taki sam sposób wywinięte jak przy piersi.
Cytat:
Napisane przez martaj9
Wiecie co? Troche szkoda mi tego mpojego brzuszka- tęsknie za nim  
|
Też czytając te hadcorowe opisy porodów dziękuję za takie lekkie cc - a bałam się tego cięcia jak doabli i nastawiałam się na koszmarny ból a tu nispodzianka.
Mi już dzień przed cc było przykro że malutka wydzie na świat i nie będę mogla jej chronić w swoim ciele .... taki prawdziwy syndrom odciętej pępowiny 
Cytat:
Napisane przez Sola1
Czytałam wszystkie opisy porodów.
Mam wrażenie, że tak naprawdę na to jaki będzie poród to nie ma żadnej reguły - każdy może być bardziej lub mniej bolesny, waga dziecka z tego co widzę to też nie ma tutaj za bardzo znaczenia. Po prostu nie da się tego przewidzieć. Nawet po cesarce - jedne czują się rewelacyjnie, inne kiepsko.
Wszystkim Wam życzę szybkiego powrotu do kondycji.
|
Faktycznie - jedno z niewielu przeżyć w naszym życiu, którego nie sposób przewidzieć ani zaplanować. Każda z nas doswiadcza w inny sposób.
Cytat:
Napisane przez musso4
witam 
mój synek ma dzisiaj tydzień, a dopiero co darłam się na porodówce 
|
A moja we wtorek kończy 4 tygodnie .... nie wiem kiedy to zleciało?