Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - 17 tydz ciąży - dziwne podejście lekarza, mało badań, brak zalecenia brania witamin
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-11-27, 17:11   #46
T'ai
Zakorzenienie

Dot.: 17 tydz ciąży - dziwne podejście lekarza, mało badań, brak zalecenia brania wit

Cytat:
Napisane przez Marika_1987 Pokaż wiadomość
Zmieniaj szybko lekarza.
Moja lekarka w ciąży też robiła tylko krew, mocz i glukozę. Nie było przezierności, mierzenia płodu ani nic takiego. Ot usg które trwało 3 minuty. Witaminy sama musiałam sobie kupić, bo lekarka nie zaleciła nic. A co najważniejsze nie było wymazu na obecność paciorkowca i przy porodzie był problem jak i po nim, bo musiałam dostać antybiotyk w czasie porodu to raz, a dwa obserwowali Młodą pod kątem zakażenia i to się wiązało z dodatkowymi badaniami.

Sorry raz usg trwało 5 minut, zmierzyła Młodą w 36 tyg. i stwierdziła, że waży 3 kilo. Urodziłam 2 tyg. później i ważyła 2500
zgadzam się że wymaz ważna sprawa

ale że witamin nie zleciła - widać może wyniki były dobre
a co do wagi z usg to taki margines błędu jest możliwy i nie da się za pomocą usg w 100% określić rzeczywistej wagi
mierzy się brzuszek, główkę i kość udową - wystarczy że dziecko ma długie nogi i już zawyżona jest waga
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując