Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Zimowe Dzieciaczki - styczeń/luty 2011r.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-11-28, 10:20   #4265
ma_rose
Raczkowanie

Dot.: Zimowe Dzieciaczki - styczeń/luty 2011r.

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
Cześć!

Dziewczyny, mam parę pytań:

1. Czy Wasze dzieciaki mają zatwardzenia? Moja ma teraz ciągle - robi twarde kupy, czasem nie robi wcale, albo tylko takie małe "bobki". Kiedy wypadałoby podać czopek glicerynowy?

2. Ile Wasze dzieci piją mleka (modyfikowanego lub zwykłego) i jak u Was z produktami nabiałowymi? Czytałam, że zatwardzenia może powodować "zbyt mleczna" dieta i muszę zacząć chyba modyfikować, choć nie wiem, w jakim kierunku.

3. Czy Wasze dzieciaki jedzą samodzielnie? (rączkami, łyżeczką, widelcem - czymkolwiek, ale samodzielnie).

4. Czy mleko podajecie jeszcze w butelce ze smokiem, czy już w kubeczku/niekapku/bidonie?
1. Mój Mały nie ma zatwardzeń i robi kupkę 1-2 razy dziennie.
2.Mleka modyfikowanego nie pije wcale, zwykłe - zależy od nastroju, może z pół kubka (z miodem lub kakao). Kaszki już mu się znudziły, więc nie robimy. Raz dziennie je jogurt owocowy i jakąś kanapkę z twarożkiem.
3. Jogurciki je samodzielnie, a obiad zależy od dnia. Ma swoją łyżeczkę, widelec i sam je ale muszę pomagać mu, bo jadły jeden posiłek z 2 godziny.
4.w ciągu dnia napoje, herbatki, mleczko pije z normalnego kubka/szklanki. Wieczorem przed zaśnięciem dostaje butle z rozrobionym soczkiem i w nocy jak się przebudzi wodę.
ma_rose jest offline Zgłoś do moderatora