Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Seks a spowiedź - zbiorczy
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2007-02-25, 11:14   #90
giraffe
Zadomowienie

Dot.: Jak się spowiadacie z seksu?

Cytat:
Napisane przez Agatkia Pokaż wiadomość
A ja wzme slub koscielny, i mysle, ze nie jestem obludna. To, ze mam inne przekonania w jakiejs tam dziedzinie nie przekresla przeciez calej mojej wiary i tego, ze w innych dziedzinach postepuje zgodnie z nauka kosciola. Nie oszukujmy sie, nie ma ludzi, albo jest ich bardzo niewielu, i to w kazdej religii, ktorzy zgadzaja sie absolutnie ze wszystkim i na wszystko bez zadnych wyrzeczen i trudow- inaczej kazdy katolik bylby swiety. Ale tu przyznaje racje- dla wielu slub koscielny jest po prostu milutka otoczka, okazja do zalozenia ladnej sukienki, wyprawienia imprezy i przyjecia prezentow. Porazka.
Mam podobne zdanie do Twojego.

Też uważam, iż to, że nie do konca przestrzega się pewnych zasad kościelnych oznacza, że nie posiada się wiary, czy jest się złym człowiekiem. Ja do Kościoła chodzę, mój Partner też (bo chcemy). A życie ułożyło się nam tak a nie inaczej i uniemożliwia nam ślub kościelny i możliwość spowiedzi (chociaż przyznam, że faktycznie uważam, że spowiadać powinno się wtedy kiedy się czegoś naprawdę żałuje). Przyznam, że czasami żal mi mimo wszystko, że nie stanę przed ołtarzem w białej sukni (i bynajmniej nie chodzi tu o pokaz). Ale cóż... i tak staram się żyć według zasad wiary przynajmniej tych, których jestem w stanie przestrzegać.

"You may say i'm a dreamer, but i'm not the only one..."
giraffe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując