2012-11-30, 14:52
|
|
|
zawsze mam racje
|
Dot.: Dlaczego ludzie NIE czytają? I inne frustracje spotykające nas w pracy
Cytat:
Napisane przez _vixen_
Straszne są te opisywane przez was przykłady.
A moim zdaniem bedzie jeszcze gorzej. Słyszę od znajomych nauczycielek, co się w szkołach dzieje, to jest zgroza.
Ludzie nie potrafią czytać ze zrozumieniem, myśleć też nie. Teraz wychowuje się konsumentów.
Jako że sama obecnie w temacie dzieciowym jestem  - moja znajoma z niemowlakiem (!) swoim już filmy i seriale ogląda. Mnóstwo dzieci wychowuje telewizja i komputer, odmóżdżacze. Ja się poważnie zaczynam bać, w jakim świecie my żyć będziemy 
|
A ja płakałam do utraty tchu jak mi tata chciał telewizję ograniczać w dzieciństwie. Do dzisiaj pamiętam jak wyłam, że aż mnie było chyba na 5 km słychać
Mam nadzieję, że jeszcze ludzie dzieciom czytają - ach, nadzieja:P
Mnie czytano, sama też potem chętnie czytałam jako dziecko- dzięki czemu nie miałam pewnie problemów z ortografią, wypracowaniami itd.
Co do czytania ze zrozumieniem, może wam robili taki test w szkole albo pracy.
Było z 40-50 punktów, pierwszy kazał przeczytać wszystkie punkty do końca, a drugi podać imię i nazwisko. Ostatnim punktem było 'a teraz, gdy skończyłeś już czytać, wypełnij polecenie z punktu 2 i oddaj kartkę nauczycielowi' A moja klasa myślała, że ja tak szybko wszystko policzyłam Na całą klasę nie wrobiły się może 3 osoby.
Przecież od razu się dało wywęszyć podpuchę skoro tam było zadać na chyba 2 godziny, a czasu na to z 20 min :P
---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------
Cytat:
Napisane przez nouvelle90
Allegro?  Nie odbieram takich telefonów- jak czego chcą, niech piszą maile.
|
Brońcie niebiosa przed allegro.
Próbowałam odgadnąć jak się klienci odnoszą do wizażanki, którą zacytowałam
|
|
|