Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Dukan działał, ale przestał się sprawdzać
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-12-04, 10:46   #6
nosferatku
Zadomowienie

Dot.: Dukan działał, ale przestał się sprawdzać

Cytat:
Napisane przez metal_fish Pokaż wiadomość
Odchudzałam się zgodnie z dietą dr Dukana (od razu proszę o nie wchodzenie w dyskusje czy to zdrowa dieta czy nie bo mam tu jednoznaczne stanowisko a krytykują często osoby mające złe informacje o niej). Później trochę ją zmodyfikowałam, tzn. była to jakby II faza ale bez dni warzywnych i proteinowych na przemian tylko jadłam warzywa codziennie. Reszta zasad bez zmian, także nie była to ani III ani II faza. Wszystko było ok, głodna nie chodziłam, badania w normie, dobrze się czułam i chudłam. Ale miałam małą ilość ruchu, czasem pobiegałam, czasem poćwiczyłam ale nie za często.
Aktualnie intensywnie zaczęłam chodzić na siłownię - czasem i codziennie, jak nie jestem na siłowni to biegam lub ćwiczę w domu. Także trening codziennie. I od tej pory odczuwam spadki cukru. Pojawiają mi się objawy hipoglikemii: jest mi niedobrze, słabo, ręce się trzęsą. Oczywiście po zjedzeniu słodkiego jest mi lepiej.
Macie jakieś rozsądne pomysły na modyfikację mojej diety? Bo nie powiem, była ona dla mnie do tej pory idealna. Chudnę najlepiej tnąc właśnie węglowodany, ilość tłuszczu nie ma aż takiego znaczenia. Myślałam po prostu żeby zwiększyć ilość dozwolonych na Dukanie otrąb, nie ograniczać ich jak poleca do 3 łyżek, a zjadać ich więcej... Dobry pomysł?
Skoro spada Ci cukier, to od dalszego cięcia węglowodanów nie zrobisz się szczęśliwsza. Dukan-mode off?
nosferatku jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując