Takie:
Proste danie kuchni azjatyckiej
1 podwójna pierś z kurczaka
1 czerwona papryka
mała cebula + dymka ze szczypiorkiem
garść orzechów ziemnych
1 łyżeczka mielonego imbiru
1 łyżeczka przyprawy 5 smaków Kamisa
4 łyżki ciemnego sosu sojowego
2 łyżeczki miodu
pół łyżeczki gałki muszkatołowej
małe papryczki chilli suszone (ja daję w zamian pół łyżeczki mielonego chilli)
Kurczaka pokroić, zmieszać z przyprawami, odstawić na pół godz.
Podsmażyć kurczaka na oleju, na koniec dodać olej arachidowy (można na nim podsmażyć, ale mi szkoda

, dodaję na koniec, do smaku). Potem podsmażyć razem paprykę, cebulę i orzeszki ziemne (jak ktoś daje papryczki suszone to też). Dodać kurczaka i dymkę.
I voila!
Najlepiej smakuje z kuskusem
