2012-12-06, 16:00
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Norweski / Szwedzki a może Finlandzki ?
Cytat:
Napisane przez evvve01
Już zmieniłam tytuł wątku . Przepraszam, ale ostatnio mam ciężkie dni w szkole i czasami wyłącza mi się myślenie, a co do mojego języka polskiego - nie oceniajcie ludzi po pozorach.
Odnosząc się natomiast do innych wypowiedzi , przyznam wam rację - oceniam wszystko intuicyjnie.
To forum jest jednak chyba po to, żeby swoje intuicje zamieniać na fakty.
Tak, to prawda że nie ,,pociąga '' mnie Finlandia
Nie znam nikogo , kto mógłby mi w tej sprawie doradzić, dlatego zadaję pytanie tutaj.
Zauważyłam ,że są tu osoby, z wyższym wykształceniem i które wiedzą już ,,co nieco '' o świecie, dlatego pytam
Wracając do tematu : Tak , to prawda że Rosja jest potęgą , aczkolwiek czytałam ostatnio dużo wypowiedzi w internecie na temat tego jak to szwedzki jest zapotrzebowanym językiem.
Tutaj natomiast dużo osób ma inne zdanie na ten temat.
Szczerze powiedziawszy : Jestem lekko zagubiona 
|
Nie oceniamy po pozorach. Oceniamy po wpisie 
Słuchaj, to nie jest tak, że tylko jeden język jest potrzebny. Otwieramy się na różne rynki. Zapotrzebowanie jest na rosyjski z angielskim (sam rosyjski gorzej), szwedzki, norweski (ten jest zaklasyfikowany, cholera wie czemu, jako język egzotyczny, przez co tłumaczenie jest droższe), chiński, słowacki, ukraiński, czeski, turecki, japoński, hebrajski. Z tymi językami (no może rosyjskiego) jest o tyle dobrze, że nie są aż tak popularne jak angielski, niemiecki, francuski i hiszpański.
|
|
|