2012-12-06, 17:06
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Moje brwi-regulacja
Cytat:
Napisane przez Skimona
Mam oko z opadającą powieką i kącikami.
Moim zdaniem dobrze by było aby moje brwi były cieńsze niż są obecnie.
A ponieważ twarz mam okrągłą to najlepiej nadać im kształt skrzydeł jaskółki.
Dobrze myślę?
PS Ostatnio byłam w salonie kosmetycznym w okolicach Lubicza i pani kosmetyczka, owszem miła, ale nic mi z brwiami nie zrobiła-coś tam z przodu i z tyłu parę włosków i tyle 
|
Zdjęcia są mało wyraźne, ale powieka nie wygląda na opadającą. 
Przede wszystkim brwi powinny mieć mniej więcej naturalny kształt, można go zdefiniować, podrasować, wyrównać, przycienić, poszerzyć ale za bardzo nie powinno się odchodzić, bo będzie się wyglądało jak drag queen.
Najlepiej zacząć od przycięcia włosków, które wystają poza linię brwi, są za blisko oka i ogólnie wyglądają jak nie od kompletu. Potem oceniamy rezultat i można się zastanowić, gdzie jeszcze coś ująć. Można sobie pomagać zamalowując część włosków korektorem albo zasłaniając palcem, żeby sobie lepiej wyobrazić jak twarz będzie wyglądała bez danej części brwi.
Na koniec, te przycięte włoski, które przycięłyśmy słusznie wyrywamy pęsetą. Jeśli się zagalopowałyśmy, zostawiamy żeby odrosły.
Na koniec możesz się zastanowić czy chcesz jakoś brwi przyciemnić czy wzmocnić.
Masz jasne i delikatne brwi, wiec powinnaś być ostrożna. Na twoim miejscu usnęłabym te kilka włosków na środku, pod brwią a potem się dobrze zastanowiła czy chcę więcej.
Zbyt wyskubane brwi przy okrągłej twarzy wyglądają bardzo brzydko.
Edytowane przez Wampierz
Czas edycji: 2012-12-06 o 17:12
|
|
|