Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Tajlandia
Wątek: Tajlandia
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-12-06, 19:29   #566
sonia2003
Raczkowanie

Dot.: Tajlandia

Bus z BKK do Kanchanaburi kosztuje 100 bathow (w jedna strone).
Z BKK do Kanchanaburi jechalismy o 8 rano i podroz trwala 2 godziny powrot trwal az 4 godziny (byly straszne korki w BKK).
Jesli chodzi o tygrysy to cena ktora podala Malgos jest tylko za wejscie (600 batow). My wykupilismy karmienie maluchow i to kosztowalo 1.000 batow od osoby, byly tez jeszcze zabawy ze starszymi tygrysami ale nie wiem ile kosztowalo (prawdopodobnie tyle samo co karmienie maluchow).
Nam pobyt tam bardzo sie podobal.

W drodze na Phuket warto jest zatrzymac sie w Khao Sok. Jest tam przepiekne. My mielismy wykupiony jeden nocleg w domkach na drzewach i super wycieczke nie pamietam juz za ile czy 1.200 czy 1.500 batow od osoby. Byla to calodniowa wycieczka - transport z hotelu nad jezioro a tam zwiedzanie lodzia okolicy, obiad na wodnej knajpce, plywanie kajakami, plywanie w jeziorze i 3 godziny chodzenia po dzungli.
Na drugi dzien mielismy 2 godzinna wycieczke na sloniach.

Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość
ja wyspę Bonda bym sobie odpuściła... bo jak będziesz na Krabi to takich skałek wystających z wody będziesz miała naokoło tyle, że aż ci się znudzą
ja najmniej dni bym spędziła w BKK, ale jak już pisałam nie przepadam za wielkimi miastami, owszem warto zobaczyć i coś zwiedzić, ale ogólnie to nie dla mnie...
nie planuj sobie zbyt wiele, bo będziesz bardziej zmęczona niż ci się wydaje, nie raz podróże trwają dość długo... Czasem warto odpuścić sobie jedno miejsce i choć kilka dni odpocząć w innym. Mogłabym polecić Koh Lipe, ale to już będzie dłuższa wyprawa, jednak to miejsce było cudne!
My za całodniową wycieczkę do Kanchanaburi z obiadem w tym floating market, muzeum + most na rzece i świątynia tygrysów płaciliśmy jakieś 50 euro od osoby i to było rezerwowane w biurze... wstęp samodzielny do świątyni tygrysów kosztuje chyba koło 700 bahtów (czyli około 20 euro plus droga ... no nie wiem ile kosztuje bus w tamtą stronę)