2012-12-07, 10:33
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać-cz. 17.
Cytat:
Napisane przez gosiaczek6
dziewczyny czy można jakoś zablokowac samoczynne łączenie się telefonu z netem, pobierane czegos?
chce przeniesc nr i babka mnie namawia na większe zobowiązania w których jest juz wliczony net, ja chciałam mniejsze bez neta, to powiedziała, że tel(lg l7) na tym systemie (Android) będzie się sam podłączał do neta i zjadał mi kasę z konta kiedy ja nie bedę miała nawet pojęcia
prawda to czy babka chce mnie na większe zobowiązanie naciągnąc?
|
Cytat:
Napisane przez SabinaPrzemysl
Nie wiem jak jest w innych telefonach,ale u mnie tak się sprawa ma.Mam telefon z androidem(Sony Ericsson Xperia X10 mini pro) i mam wyłączoną transmisję danych w telefonie(w opcjach) i nic mi nie pobiera internetu.Jednak gdy pierwszy raz włączyłam telefon to włączył mi się internet samoistnie bo nie była wyłączona ta opcja i trochę groszy zeżarło.Dlatego panie w salonach ostrzegają przed androidami ,bo jeżeli nie wyłączysz tej opcji w ustawieniach to telefon będzie łączył się z internetem i pobierał pieniądze(jeżeli nie masz wykupionego pakietu).Jak tak myślę,patrząc na mój przykład,ale niech się inni też wypowiedzą 
|
Też mam jakiś model SE Xperii, więc nie wiem czy ta odpowiedź Ci się przyda gosiaczku6, skoro masz LG ale u mnie wyłącza się tak: ustawienia -> sieci zwykłe i bezprzewodowe -> sieci komórkowe -> odhaczyć "transfer danych". Na pewno w Twoim telefonie też da się to wyłączyć, nie wyobrażam sobie żeby nie było takiej opcji. Z tym co sprzedawczyni powiedziała Ci o androidzie to niestety prawda...
Ta Xperia to mój pierwszy telefon z androidem, po kilku dniach musiałam ponownie doładować konto (a mam mixa w T-mobile, doładowuję za minimalne 25 zł raz w miesiącu, mam masę darmowych sms i minut... wystarcza mi) i szlag mnie trafił więc wyłączyłam czym prędzej, z darmowych wifi sobie korzystam i tyle
Edytowane przez Katarynka1
Czas edycji: 2012-12-07 o 10:35
|
|
|