Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać - cz. 17.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-12-07, 10:33   #243
Katarynka1
Raczkowanie

Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać-cz. 17.

Cytat:
Napisane przez gosiaczek6 Pokaż wiadomość
dziewczyny czy można jakoś zablokowac samoczynne łączenie się telefonu z netem, pobierane czegos?
chce przeniesc nr i babka mnie namawia na większe zobowiązania w których jest juz wliczony net, ja chciałam mniejsze bez neta, to powiedziała, że tel(lg l7) na tym systemie (Android) będzie się sam podłączał do neta i zjadał mi kasę z konta kiedy ja nie bedę miała nawet pojęcia
prawda to czy babka chce mnie na większe zobowiązanie naciągnąc?
Cytat:
Napisane przez SabinaPrzemysl Pokaż wiadomość
Nie wiem jak jest w innych telefonach,ale u mnie tak się sprawa ma.Mam telefon z androidem(Sony Ericsson Xperia X10 mini pro) i mam wyłączoną transmisję danych w telefonie(w opcjach) i nic mi nie pobiera internetu.Jednak gdy pierwszy raz włączyłam telefon to włączył mi się internet samoistnie bo nie była wyłączona ta opcja i trochę groszy zeżarło.Dlatego panie w salonach ostrzegają przed androidami ,bo jeżeli nie wyłączysz tej opcji w ustawieniach to telefon będzie łączył się z internetem i pobierał pieniądze(jeżeli nie masz wykupionego pakietu).Jak tak myślę,patrząc na mój przykład,ale niech się inni też wypowiedzą
Też mam jakiś model SE Xperii, więc nie wiem czy ta odpowiedź Ci się przyda gosiaczku6, skoro masz LG ale u mnie wyłącza się tak: ustawienia -> sieci zwykłe i bezprzewodowe -> sieci komórkowe -> odhaczyć "transfer danych". Na pewno w Twoim telefonie też da się to wyłączyć, nie wyobrażam sobie żeby nie było takiej opcji. Z tym co sprzedawczyni powiedziała Ci o androidzie to niestety prawda...
Ta Xperia to mój pierwszy telefon z androidem, po kilku dniach musiałam ponownie doładować konto (a mam mixa w T-mobile, doładowuję za minimalne 25 zł raz w miesiącu, mam masę darmowych sms i minut... wystarcza mi) i szlag mnie trafił więc wyłączyłam czym prędzej, z darmowych wifi sobie korzystam i tyle

Edytowane przez Katarynka1
Czas edycji: 2012-12-07 o 10:35
Katarynka1 jest offline Zgłoś do moderatora