Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Omdlenia.
Wątek: Omdlenia.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-12-08, 21:45   #4
kasztanka3
Pani Mizantrop

Dot.: Omdlenia.

Miałam identyczną sytuację.
Od dzieciństwa zdarzało mi się mdleć, nie mogłam przebywać w tłoku, w dusznych pomieszczeniach, ani długo stać.
Nigdy nie traktowałam tego jakoś poważnie aż do momentu (miałam wtedy od kilku miesięcy stojącą pracę), gdy zdarzyło mi się parę razy w mieszkaniu (więc ani tłoczno ani duszno) dosłownie bez żadnych uprzednich objawów stracić przytomność i wyrżnąć głową o kafelki na podłodze. Zaczęłam też miewać migreny, które czasami trwały 18-20 dni non-stop. Wtedy poszłam do lekarza.
Zostałam wysłana do szpitala, zrobili mi tam EKG, tomografię głowy, rezonans magnetyczny, usg węzłów chłonnych, wiele badań krwi i całą masę innych badań.
Nic nie wykryli. Dali mi za to lekkie psychotropy celem obniżenia mi ciśnienia i zlikwidowania migrenowego bólu głowy Czułam się po nich fatalnie, taka niemrawa, ciągle tylko bym spała i miałam dzwne myśli (samobójcze to za dużo powiedziane, ale coś trochę w ten deseń). Przeraziłam się tych myśli i nie mówiąc nic lekarzom przestałam brać te tabletki.
Potem pani ordynator "subtelnie" zasugerowała, że miło byłoby dostać łapówkę. Wyśmiałam ją. Następnego dnia (była to sobota) usłyszałam mniej więcej "Nie wiemy co pani jest, ale w poniedziałek pani wychodzi"
Zrobiłam taką awanturę tej lekarce, że piętro wyżej mnie słyszeli. Sprowadzili lekarzy z innego szpitala, żeby przeanalizowali moje wyniki, w ciągu kwadransa dowiedziałam się co mi jest. Przeoczyli w wynikach EKG, że mam nieprawidłową akcję serca. Nie jest to jakoś super widoczne w wynikach, trzeba wiedzieć czego szukać, ale wada serca jest nieuleczalna. Urodziłam się ponad 3,5 miesiąca przed czasem, długo leżałam w inkubatorze i moje serce ma wrodzoną wadę sprawiającą, że bije szybciej, niż serce zdrowej osoby i czasami przez stres/wysiłek/duszne otoczenie zaczyna bić jeszcze szybciej i w momencie, kiedy przepompuje całą krew tracę przytomność.
Wiem już, że nie wolno mi pić kawy, dźwigać ciężkich przedmiotów, stać w środkach komunikacji miejskiej ani uprawiać ekstremalnych sportów.
Dlatego droga Autorko tematu, skontaktuj się z kardiologiem i przeanalizuj z nim Twoje wyniki, być może masz podobną sytuację jak moja.