2012-12-09, 20:42
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: AU PAIR- Bylas?Jestes? Chcesz byc? Zapraszamy tutaj! part IX
Cytat:
Napisane przez very niceee
Help! Od kiedy mam bilet moi rodzice i Tż popadają w paranoję. Pisałam Wam, że nie mogłam znaleść domu Hostów na mapie. Mojej mamie od razu to nie spasowało. Pokazała mi na mapie nasz dom tutaj i mieszkanie, jakie moi rodzice mają w Belgii. Uważa, że to podejrzana sprawa, że tego domu Hostów nie ma na mapie. Zaczęła mnie straszyć, że to oszuści itd. Pod wpływem jej gderania napisałam @ do Hostki, że nie mogę znaleść ich domu na mapie. Pokazuje mi 1,3,4,5,6 itd, a 2 nie  . Wiem, biadolę jak gówniara, a szczerze powiedziawszy sama trochę się boję. Rodzina wydaje się bardzo sympatyczna, ale jednak jadę w ciemno i hostka powiedziała, że z dworca odbierze mnie Host. Sram w gacie trochę. 
|
ojj to zrozumiale....!
po 1 nie jedziesz w ciemno- przeciez z nimi rozmawialas? pisalas?
Po 2 kazda z nas tak wlasnie wyjezdza...wszystkie mamy tylko maile z rodzina, jakies rozmowy skype/ tel, czasem jak ktoras ma farta to ma kontakt z poprzednia au pair.
Nikogo z nas nie porwano jeszcze Glowa do gory!
ale zaloze sie, ze masz jakies pewne informacje:
- profile hostow na fb albo czesciej spotykane likedin.com
- czy rozmawialas z nimi na skype?
w razie czego masz ich nazwisko/ nr tel/ adres. umow sie ze swoja rodzina, ze skoro przyjezdzasz tam na powiedzmy 12 to do max 13 dasz znac co i jak. Jak sie do 13 nie odezwiesz, powinni zaczac sie niepokoic.
Ja jak juz 4 raz wyjezdzalam jako au pair tutaj to im dluzej tu siedze na forum to tym bardziej podejrzliwa i zapobiegliwa sie robie.
takze mialam obawy, gdy na mapie w google szlam ulica przy ktorej mieszka moja hostka i jak dochodzilam do jej bidynku to obraz sie konczyl. Dziwne co?
do tej pory jak googluje to mapa mi nie pokazuje jej miejsca zzamieszkania. niedoskonalosci interentu
Ale napisalas do nich maila, pewnie odpisza Ci cos uspakajajacego.
|
|
|