2012-12-09, 21:08
|
|
Konto usunięte
|
Dot.: Offtopowe zapuszczanie,XLVII- Chociaż liście z drzew spadają, włosy nam nie wyp
Cytat:
Napisane przez Celestyn3k
Uczę się tej pieprzonej gramatyki, którą zapominam, nie znam słówek i tak naprawdę, zdobyta wiedza do niczego się nie przydaje, bo nie umiem się porozumieć. Miałam przerwę w 'nauce' trzy lata, teraz mi jest ciężko do tego wrócić, wiadomości ze szkoły nie pamiętam, bo niewiele ich miałam - stawiałam na niemiecki, rosyjski. Chciałabym, żeby nauka i zajęcia nie były dla mnie stresem. W sumie lubię się uczyć, nie jest to dla mnie problemem, ale defekty w nauczaniu, fakt, że p o co się tego uczyć, jak i tak nie zrozumiem bez umiejętności słówek, i głupio mi, że nie umiem, totalnie mnie zniechęcają. Mam kolokwium w środę, mam nadzieję się nauczyć do tego czasu, ale ja chciałabym wreszcie móc przeczytać jakiś artykuł po angielsku, a nie wyłączać stronę, bo nie znam tego języka. To jest straszne, by w dzisiejszych czasach nie znać angielskiego. 
|
Spokojnie . Filmy sobie obejrzyj i codziennie przypominaj słówka. Są stronki do nauki angielskiego e-teacher jest dobry
|
|
|