2012-12-11, 17:56
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czy ktoś prowadzi sklep internetowy??
Cytat:
Napisane przez storczykowe pole
kupowanie na lumpach i sprzedaż może na początek jest ok ale napewno nie na dłuższą mete. Nie wy 1 na to wpadłyście, kupujący o tym wiedzą i łatwo mozna posuc sobie reputację na all. nazbierac neg czy neutralnych ni esztuka, ale jak bedziecie chciały zarabiac na poważnie to kto bedzie kupował u sprzedawcy z kiepskimi notami?/
macie jakies fajne hurtownie na oku z nowymi?
|
Oczywiście, że na początek! Przede wszystkim dlatego, że kupując takie rzeczy musiałabym wystawiać duuuużo pojedynczych aukcji (ew. zestawy) a zamawiając z hurtowni mogę wystawić 10 aukcji, ale na każdej kilkaset sztuk
Ale zupełnie nie rozumiem dlaczego piszesz o tym w kwestii oszustwa - dla mnie naturalne jest, że Kupujący może się domyślać/wiedzieć, że odzież którą kupuje pochodzi z lumpeksów.
Co w tym złego?
Moi rodzice mieszkają w mieście, gdzie są fantastyczne sklepy po tym względem - są dni, że rzeczy są nawet po 50 groszy za sztukę. Ew. sklepy z droższymi rzeczami (ok 8-20 zł) gdzie odzież jest już naprawdę porządna, nawet nie ma tego specyficznego zapachu i gdzie czasem znajduje np. bluzki czy sweterki identyczne, jak te które kupiłam powiedzmy 2-3 lata temu w Bershce czy River Island w warszawskich galeriach. 
Jeśli więc sprzedam coś upranego, uprasowanego za kilka - kilkanaście złotych, to ktoś na pewno będzie zadowolony. A i ja będę zadowolona, bo wystarczy mi, że zarobię na każdej rzeczy kilka złotych na czysto - w końcu kupuje je właściwie za bezcen (szczególnie w przypadku tych za 0.50-1 zł za sztukę )
Nie wszyscy mają dostęp do takich rzeczy - w końcu tylko w części miast w Polsce są takie lumpeksy, a na pewno wiele osób chciałoby takie rzeczy kupować - dlatego to, że ktoś wpadł na taki pomysł jeszcze nie znaczy, że ma swobodny, nie generujący dodatkowych kosztów dostęp do tak tanich i dobrych sklepów.
Czas edycji: 2012-12-11 o 18:00
|
|
|