Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Czy poicie swoje dziecko alkoholem - wątek dla matek, które karmią/karmiły piersią!
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-12-13, 09:48   #2
pendraiw
Zakorzenienie

Dot.: Czy poicie swoje dziecko alkoholem - wątek dla matek, które karmią/karmiły pier

Cytat:
Napisane przez monyczkaaa Pokaż wiadomość
kochane, zakładam wątek do luźnej dyskusji, bo jestem ciekawa Waszego zdania. Ja póki co nie mam dzieci więc chętnie posłucham "bardziej doświadczonych" wizażanek Otóż, przeglądając dziś pewien popularny blog z przepisami, natknęłam się na przepis, w którym było ok 1,5 łyżki alkoholu na 3 duże makowce. Pod przepisem pojawiło się pytanie młodej, karmiącej mamy, czym może wódkę zastąpić, gdyż karmi i nie chce narażać swojego dziecka. I trochę zgłupiałam, ja rozumiem, że nie należy poić dziecka od małego drinkiem ze spirytusu ale czy taka ilość alkoholu, na TAKĄ ilość ciasta będzie szkodliwe dla noworodka/płodu? Wydaje mi się, że to już jest lekka paranoja Przecież zjadając kawałek makowca nie zafunduje się dla dziecka wesołych świąt zakrapianych alkoholem

I tutaj pytanie do Was... Czy podczas karmienia piersią naprawdę wystrzegałyście się wszystkiego? Czy kropla kawy, alkoholu bądź kąsek czegoś ciężkostrawnego traktowałyście jako grzech śmiertelny? Czy raczej jadłyście wszystko/piłyście wszystko z umiarem?

Ja jedynie mam zawsze ochotę "pacnąć" kobietę ciężarną/karmiącą piersią, która pali papierosy... A coraz częściej widzę takie kobiety z papierosem...
Ja się nie dziwię, że niektóre kobiety się boją choćby kapki alkoholu. Chcą mieć pewnośc że nie zaszkodzą dziecku w żaden sposób.