Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Ślub cywilny-nie liczący sie dla rodziny:(
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-12-15, 18:18   #1
Domi822
Raczkowanie

Ślub cywilny-nie liczący sie dla rodziny:(

Jesteśmy 10 lat po ślubie cywilnym.Mamy jednego syna teraz w drodze jest drugie dziecko.Kochamy sie,szanujemy i co najważniejsze jesteśmy ze sobą szczęśliwi.
Kończymy dom,zakładamy firmę.Prowadzimy normalne życie jak każda rodzina.Jeśliśmy wierzący ale nie praktykujący.
Gdy braliśmy ślub naszych rodziców nie było na uroczystości bo byli przeciwni naszemu związkowi.Po wyjeździe i powrocie z zagranicy zaczął nas naciskać mój dziadek na ślub kościelny.Mineło od tego czasu 6 lat.Chcemy wziąść ten ślub ale bez nacisków innych osób.Przygotować za własną kase jakiś poczestunek we własnym domu.Nie zależy nam na wielkiej fecie ale chcemy to zrobić jak należy choć mimo że nie jest od poczatku tak jak powinno być ale życia juz nie cofniemy.Moi rodzice nadal uważają że żyjemy na kocią łapę.Mam wrazenie że mamy wziąść ten ślub tylko dla tego że oni tego chcą,nie uznają naszego ślubu cywilnego (no nie dziwne przecież ich nie było) i sądzą ze jesteśmy bezbożnikami.Nie rozumiem ich.Mamy dość nacisków,dogadywania.Wiem y co mamy zrobić i kiedy.Jak sądzicie czy dobrze myślimy?
Domi822 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując