2012-12-19, 14:26
|
|
Szanelowa Madżesti
|
Dot.: Dokument "Chłopaki do wzięcia"
Cytat:
Napisane przez zarumieniona
Raz natknęłam się na program w tv i akurat wypowiedź chłopaczka,który opowiadał jakiej dziewczyny szuka i miał taaaakie wymagania
W pierwszym momencie to bardzo zabawne, ale jakoś później mi nawet było ich hmm nie wiem żal.
|
zgadzam się, najgorsze to jest to, że oni nieświadomie ( dla nich ) są poddani wyśmianiu.
Kiedyś przypadkowo natknęłam się na ten program i potraktowałam go początkowo jako dobry kabaret, ale po chwili zdałam sobie sprawę, że jest to żenujący dokument. Autor wyszukał biednych ludzi, nie zawsze grzeszących inteligencją ( ale przecież i tacy się zdarzają w naszym społeczeństwie, bo nie każdy ma IQ powyżej 120 i nie jest to powód do napiętnowania ich) i wystawia ich na publiczne upokorzenie i ośmieszenie, a bohaterowi są niczego nieświadomi, przeświadczeni o swojej atrakcyjności itp., ponieważ czują zainteresowanie ze strony tv. Równie dobrze można by zrobić program o bogatych laluniach, pięknych, plastikowych blondi z sieką i plewami w głowie, które szukają w życiu faceta, który będzie ich utrzymywał ( najlepiej jakiegoś mafioso z super bryką ), a one będą tylko leżeć i pachnieć, a ich życiowym celem są tylko zakupy i dyskoteki.
Uważam ten program za żenujący, a ludzką biedę, patologię czy braki wykształcenia nie powinno się w taki ośmieszający sposób pokazywać. Autor programu powinien się raczej zastanowić jak pomóc takim ludziom, sprowadzić ich na ziemię a nie utwierdzać w przekonaniu, że są wyjątkowi i zasługują na gwiazdy z czerwonego dywanu. Niestety życie to nie bajka
Czas edycji: 2012-12-19 o 14:28
|
|
|