Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mój poród - mój wybór!
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-12-20, 12:47   #700
Linka25
Zakorzenienie

Dot.: Mój poród - mój wybór!

Co do jadu, który się ponoć sączy z moich wypowiedzi - po prostu rozwala mnie naiwne przeświadczenie, że cc to co najmniej jak pobyt w spa, a sn rzeźnia - pot, krew i łzy. Napuchnięta to jest każda kobieta pod koniec ciąży niezależnie od tego jaki poród ją czeka.

Cytat:
Napisane przez JanePanzram Pokaż wiadomość
W nocy leciał program, gdzie stwierdzono, że w Polsce jest największa liczba cesarek w Europie bodajże.
Jest zadziwiająco duża.

Cytat:
Napisane przez Suzi_Sun Pokaż wiadomość
A dlaczego niby nie? No masz racje nie rozumiem co jest groźnego dla dziecka w wyjęciu go z brzucha w najbezpieczniejszy możliwy dla niego sposób. Proszę przytocz mi tu argumenty co grozi dziecku?
masz duze luki w wiedzy Przeciśnięcie przez kanał rodny jest dziecku bardzo potrzebne, z bardzo wielu powodów. Najlepsze co dziecko może dostać na początku swojego życia to: poród sn, kontakt skóra do skóry z matą i karmienie piersią.
O korzyściach napisała szajajaba ja dodam jeszcze taką:
Cytat:
Dziecko urodzone drogą pochwową będzie natychmiast skolonizowane przez przyjazne drobnoustroje przekazywane przez matkę.
Natomiast dziecko z cc ma kontakt ze "sterylną" salą operacyjną, co oczywiście nie jest przyjaznym środowiskiem.
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując