2012-12-20, 21:33
|
|
|
Konto usunięte
|
Dot.: Zapachy La Rive - używacie?
Cytat:
Napisane przez Asiuuuuula
No od prawnej strony nie są ale jak coś kolorystyką, podobną butelką, nazwą czy też zbliżonym zapachem kojarzy się od razu z oryginalną wodą w moim mniemaniu jest podróbą, jest to żałosne, nieetyczne, obciachowe i bazarowe  .
Ale oczywiście każdy wybiera czym ma pachnieć, i zdecydowanie lepiej, żeby ktoś używał "odpowiedników" niż ma śmierdzieć  .
|
Uważam podobnie jak Ty. Z tym, że określenie "żałosne" jest ciut zbyt mocne, nieetyczne? Każdy ma swoje sumienie, nie będę osądzał.
Tylko wkurza mnie jak ktoś twierdzi, że X perfuma jest lepsza od powiedzmy Diora, bo ma zaperfumowanie na poziomie 30%, a oryginał tylko 10% powiedzmy 
Ja odpowiedników nie używam, jak ktoś chce, to jego sprawa, ale w dzisiejszej dobie internetu oryginał czy używkę można dostać w naprawdę znakomitej cenie i dużo bardziej opłaca się zainwestować w markowy produkt niż w jakieś gówno z FM (tak FM to dla mnie zwyczajne podróby marnej jakości).
Cytat:
Napisane przez MirellamKoko
o
poczytałam wypowiedzi.
I powiem, że jako autorka tematu uważam, że jest jak najbardziej ok. La Rive może i chyba powinno mieć swój wątek tak samo jak Fm, oriflame, avon itp itd.

Jakieś chore postrzeganie tego tematu tworzy kilka osób. "po co, kasować wątek , po co nowy" ehhh
Hmmm powiem jedno.
Kobieta która KOCHA PERFUMY jest trochę jak baśniowa dama  Czasem jest tak, że trafi na ten jeden zapach, jeden jedyny i pasuje on do niej ogromnie, dodaje pewności siebie, uroku itp ALE czy jest wtedy ważne czy ten jeden jedyny zapach jest kupiony w Biedronce za 4 zł, w perfumerii za 300zł czy w naturze za 19,90??
A te LaRive trzymają się dłużej niż nie jedne moje za cenę hohohooooo.
---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------
tahivare Nie unoś się. Przeczytałam Twoje koemntarze i widzę bardzo zdrowe masz podejście do tego.
Jedni kupują drogie perfumy inni nie.
Ja mam i takie i takie i uważam że LaRive są bardzo fajne 
|
No sorry, ale FM do Avonów czy Oriflame nie porównuj, oni tylko zrzynki robią, zero własnej inwencji, w dodatku reklamują się żałosnymi formułkami w które tylko laik może uwierzyć
|
|
|