2012-12-23, 17:29
|
|
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012
Witam z kawusią cóż z tego że wczoraj posprzątałam, jak po dzisiejszym pieczeniu kuchnia znów wygląda jak pobojowisko 
Zrobiłam DOMINO, ale Wam powiem, że mam dość. Piernik krzywo przekroiłam, marcepan źle mi się rozwałkował, musiałam go kłaść w kawałeczkach, a trzeba było słuchać mamy "marcepan wałkujemy przez folię pokroić masakra, bardzo mięciutki miałam ten piernik, a pozanurzać w polewie ?? to już w ogóle katastrofa. Właścicielka przepisu polecała taką glazurę jak do pierniczków, i wyszła beznadziejna (zmarnowałam pół kg cukru pudru) no to zrobiłam inną, ale nie dało się zanurzać, bo kosteczki mi się rozwalały. I wyszło na to że oblałam wszystko polewą (a już były pokrojone tylko leżały w całości) i potem szybko porozdzielałam je żeby polewa mi ich nie posklejała. Wyglądają, hmm, gorzej niż trufelki, bo one wyszły extra, za to smakują obłędnie
Cytat:
Napisane przez ladybird_1987
Może za duże to zdjęcie? Tak mi się wydaje.
Dobranoc!
|
Tak, ale ja zawsze takie przecież wstawiam, ten sam aparat.
Cytat:
Napisane przez natusiakac21
a zdjęcie trufli wrzuć do painta wciśnij ctrl - w i zmniejsz, zapisz i wrzuć dla nas 
|
spróbuję
Cytat:
Napisane przez niunia32
W przeciągu całego roku,
Jest taki jeden dzień, dzień zimy,
Który pachnie pysznym barszczykiem oraz choinką,
Wesołych i zdrowych świąt sobie wtedy życzymy
Potrawy na wigilijny stół robimy,
Szczęście wita nasze progi,
Jest to dzień dla nas bardzo drogi.
Pierwszej gwiazdki wypatrujemy a kiedy już zaświeci
W naszym domu już kolęda leci.
Wiara niech wytrwa z nami rok cały,
Oby święta się udały!
|
Ale u Ciebie kolorowo Wesołych Świąt dla Was
JEST TU KTOŚ JESZCZE ?? CO MOGĘ ZROBIĆ Z MATIASAMI ŻEBY SMAKOWAŁY ?? BYLE NIE W OLEJU, BO JUŻ TEŚĆ ZROBIŁ. ZAWALIŁ MÓJ POMYSŁ I MUSZĘ COŚ INNEGO WYMYŚLIĆ.
|
|
|