2012-12-23, 20:46
|
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012
Jednak jeszcze raz jestem
Sernik gotowy, niezła akcja z tym moim sernikiem, ale jest śledzie gotowe, znalazłam fajny przepis http://www.blejtrama.bro.pl/ryby.html#sledzswieto śledź po świętokrzysku nie wiem co ma w sobie świętokrzyskiego Sądząc po smaku zalewy (z usmażoną na oleju cebulą, ja dałam czerwoną, i przecierem pomidorowym) będzie pycha 
Cytat:
Napisane przez Efijy
Witam!
My też już mamy ubrane  to jest moja mała choinka z małego pokoju i moja chatka z piernika pierwszy raz robiłam coś mnie naszło na jej zrobienie 
|
Super ja jak zrobiłam zdjęcie, to choinka wygląda jak nie ta sama choinka, nie wiem czemu, więc zdjęcia nie wklejam, nadal myślę co z tym zdjęciem truflowym.
Ale masz talent, domek super
Cytat:
Napisane przez natusiakac21
ale to pięknie wygląda! wogóle cudne zdjęcia. Ja nie potrafię robić ładnych zdjęć niestety.
śliczna Paulinka. To zdjęcie to jakaś kartka czy co?
A ja dziś jeszcze robiłam trufle 
zrobiłam te co ostatnio i połowe porcji z bialej czekolady
jeszcze muszę popakować prezenty, oblać polewą ptasie mleczko i posprzątać (wczoraj mąż sprzątał, ale po tym moim malowaniu pierników w pokoju i po dzisiejszej pracy wygląda to gorzej niż przed sprzątaniem)
Pewnie zajrze dopiero po świętach wiec skąłdam wam wszystkim życzenia.
Boże Narodzenie wkrótce, więc życzę Wam szczerze
Ciepłych chwil w rodzinie w Wigilijną Wieczerzę
Wszystko w złocie, zieleni, czerwieni
Niech Nowy Rok będzie pełen nadziei
By spełniło się choć jedno z waszych marzeń
Dużo szczęścia i niezapomnianych wrażeń
|
Tak, to kartka pocztowa zamówiłam w rossmanie, na ostatnią chwilę, ale mam wyszły super, tutaj na zdjęciu wyszły blade. Za to zdjęć w rosmanie nie polecam zamawiać. Zrobili błyszczące a miały być matowe i zrobili mi wymiar niecałe 9 na niecałe 12cm, a standard to 9x13. Ale to nic, bo jedno mam takie mniej więcej 9x9cm, porażka, będę składała reklamację.
Moje trufle są bombowe jedne obsypane kakao (słodkie z domieszką gorzkiego, bo jak spróbowałam z samym gorzkim to myślałam, że się uduszę, fe, drugie obtoczone w wiórkach kokosowym a trzecie w czekoladowym paseczkach...to do dekoracji ciasteczek i pierników miałam w planie mielić jeszcze orzechy ale mi się nie chciało.
U nas głupio z prezentami, bo z teściami sobie nie robimy, bo oni nie chcą, więc te prezenty dla moich muszę zapakować w torbę żeby teście nie widzieli, bo mimo wszystko jakoś mi tak głupio jest.
Cytat:
Napisane przez rozowa1987
śliczna mikołajka 
---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ----------
Dziś Świąteczny czas
Dzwony biją w las
Mały karpik się uśmiecha
Wnet na pierwszą gwiazdę czeka
Uszka dziś się przysłuchują
Jak kolędę podśpiewują
Barszczyk pięknie jest czerwony
Zaś jak zwykle zawstydzony
Zdrowych Ciepłych i Pogodnych
Życzę wszystkim Świąt Radosnych
|
Dzięki