Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Dlaczego tyle krytyki?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-12-24, 01:40   #10
misiakpysiak
Przyczajenie

Dot.: Dlaczego tyle krytyki?

AgusiekT dokładnie Cie rozumiem.

Taszkin sądzę, że jest wiele kobiet, które mają wsparcie a nadal borykają się z podobnymi problemami. Mój TZ mnie wspiera, cóż z tego? Skoro jako facet przecież karmić piersią za mnie by i tak nie mógł, nawet gdyby chciał. Dobre chęci to nie wszystko.
Ja chcę być dobrą matką i chcę mieć dziecko, ale chcę też mieć życie. Mam dopiero 30 lat i nie będę jak własna matka wiecznie uwiązana. Wpierw ciąża, wyrzeczenia, potem mdłe posiłki w imię karmienia piersią a potem długa wojna z nadwagą, nudne garsonki i sex tylko w pozycji misjonarskiej.

A co do karmienia piersią miałam podobną sytuację kilka tygodni temu. Zgłosiłam się do szpitala na badania. Na IP pan dr wraz z pielęgniarkami o mało mnie nie zlinczował. Spisując historię medyczną dowiedzieli się, że mam implanty piersi i że nie będę karmić. O kurcze co oni mi tam urządzili, istne piekło na ziemi. Lekarz mnie zwyzywał, a panie pielęgniarki mu przyklaskiwały. Zostałam potraktowana jak ostatnie ścierwo!
Leżąc na patologi ciąży powiedziano mi, żebym już nigdy się do tego nie przyznawała. Kobiety leżące tam po porodach mówiły, że te które nie chcą lub nie mogą karmić są pacjentkami 'drugiej kategorii', tzn gorszymi. Wstyd się przyznać, że tak jest skoro żyjemy w XXI wieku i to w kraju cywilizowanym.

Edytowane przez misiakpysiak
Czas edycji: 2012-12-24 o 01:49
misiakpysiak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując