Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Prokrastynacja, czyli zgubne odkładanie na później... cz.III
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2012-12-25, 12:59   #2015
Aper
Zadomowienie

Dot.: Prokrastynacja, czyli zgubne odkładanie na później... cz.III

Moje życzenia:
nawzajem

Cytat:
Napisane przez tigrinha Pokaż wiadomość
Chodzi o to, że chcesz zapisać sobie to co Ci się "dzieje w głowie" w formie pamiętnika, tak? Też uważam, że takie coś pomaga. i też jakoś nie mogę się za to wziąć, chociaż to nie jest brak czasu, bo choćby dziś ze 20 minut spokojnie bym na to wykroiła. Ciekawe dlaczego tak to odsuwam(y) - bo porządek w szafce jest ważniejszy niż porządek w głowie? No, a ja też mam jeden temat (strasznie dawno temu pisałam Ci o tym pw, pewnie już nie pamiętasz), który znów jakoś powrócił i mnie męczy i wiem, że popisanie sobie o nim by pomogło, ale nie piszę i nawet nie planuję tego zrobić.

Dobra, planuję - jutro 9:15 - 10:00. A Ty?
Jeszcze tego nie zrobiłam, a poczucie bałaganu męczy mnie strasznie i ciągle to i tak mielę w głowie. Spróbuję zaraz
To nie jest pamiętnik a raczej porządkowanie (np plusy i minusy sytuacji, za i przeciw) lub strumień swiadomości - zadaję pytanie: jak się czuję? np. odp źle, dlaczego? - odpisuję pierwsze co przyjdzie do głowy. na luźnych kartkach, które wywalam, albo brzydkim pismem w bazgrolnikowym notesie.
Pamiętam o czym pisałaś trzymam kciuki.
Gratuluję makowca - już sobie wyobraziłam jego smakowość, pal licho doznania "oczne", ja tam mogę zbierać nadzienie łapami z talerza.

Jak u Was po Wigilii? U mnie mogłoby być lepiej.
Przewidywalnie, czyli stare "rany" rodzinne, plus znane pytanie "czego tak naprawdę chce Aper, a nie jej mama, czy mąż?"
Aper jest offline Zgłoś do moderatora