Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - gdy właśnie urodziłam- jakie ćiwczenia od kiedy???
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2005-05-17, 17:41   #2
Agneska
Rozeznanie

Dot.: gdy właśnie urodziłam- jakie ćiwczenia od kiedy???

Witam i spieszę się z gratulacjami! Wszystkiego dobrego dla "świeżej" mamy i jej zapewne ślicznej córeczki.

A co do pytania - niestety nie mogę odpowiedzieć z autopsji, bo te wydarzenia, czyli narodziny są jeszcze przede mną (pewnie z parę latek), ale mogę powiedzieć, że spotkałam się z kasetą Cindy Crawford, na której pokazywała ona ćwiczenia właśnie dla kobiet, które niedawno urodziły dzieci (bo sama była po urodzeniu dziecka). Był to pół godzinny film z treningiem, sprzedawany z jakąś gazetką dla pań - niestety teraz nie przypomnę sobie jak się nazywała gazetka, ale może jeszcze gdzieś trafisz na ten film.

Z tego co pamiętam, były tam przede wszystkim ćwiczenia na brzuch, plecy i biodra, a w zasadzie miednicę, która - jak mówili - była przez 9 miesięcy unieruchomiona.

Wszystkie ćwiczenia powtarza się 16 razy. Najpierw rozgrzewka, oddychanie, potem tzw. "koci grzbiet" , a potem własnie ćwiczenia na brzusio i miednicę. Nie wiem czy będę Ci w stanie je prawidłowo i w miarę jasno opisać, bo po primo - musiałabym to robić z pamięci, gdyż nie jestem już w posiadaniu tej kasety, a po drugie nie jest zbyt łatwo to uczynić tylko za pomocą słów (a nie obrazków).

Może Ci się uda znaleźć tą kasetę albo odpowie któraś z Dziewczyn, która w niedalekiej przeszłości urodziła dziecko i borykała się z podobnym problemem. W każym bądź razie życzę powodzenia i wytrwałości. I jeszcze raz gratulacje !!