2012-12-29, 21:32
|
|
Raczkowanie
|
AKCJA: Marzec bez słodyczy + kontynuacja i trochę plotek ;) !
Zaczynamy kolejną akcję na luty. Powodzenia kochane!
Cześć dziewczyny! Zapewne każda z Nas lubi słodycze.. Ja codziennie mam z nimi styczność. Wprowadzam sobie bezwzględny zakaz słodyczy na miesiąc; STYCZEŃ - tak na początek Zaczynam również dietkę. Było by mi bardzo miło gdyby ktoś tu czasami zajrzał i powspierał 
Uwaga, Uwaga!
Na wątku pt. Styczeń bez słodyczy!' obowiązuję bezwzględny zakaz opisywania słodyczy i ich pochodnych co sprzyja oczywiście klęskom pozostałych uczestników akcji.
Ciekawy artykuł zmusza mnie do odzwyczajenia się od cukru( do herbaty ), ostatecznie:
Według mądrości chińskich słodycz jest jednym ze smaków koniecznych do utrzymania organizmu w równowadze. Regularne spożywanie dużych ilości cukru niestety powoduje duże szkody. Cukier może spowodować nadwagę i hipoglikemię prowadzące do otyłości i cukrzycy, i to zarówno u osób dorosłych, jak i u dzieci, wypłukuje z organizmu witaminy, sole mineralne, podnosi poziom trójglicerydów i złego cholesterolu (LDL), ciśnienie krwi, zwiększając ryzyko zawału serca, powoduje zapalenie ozębnej i próchnicę zębów, które prowadzą z kolei do utraty zębów i ogólnego zainfekowania organizmu, powoduje, że umysł dziecka ma kłopoty ze skupieniem uwagi i uczeniem się. Zarówno u dzieci, jak i dorosłych wywołuje destrukcyjne zachowania, trudności w uczeniu się oraz łatwość zapominania, jest czynnikiem inicjującym niewydolność układu autoimmunologicznego i immunologicznego, co kończy się w rezultacie takimi chorobami, jak artretyzm, różne alergie i astma.Cukier zakłóca również równowagę hormonalną i wspomaga wzrost komórek rakowych.
Cóż więc mamy robić? Czy zawsze już będziemy niewolnikami naszego uzależnienia od cukru, a może istnieje skuteczny sposób pozbycia się nawyku jedzenia go?
Nasze pomocniki w chwilach korozji umysłowej:
- Chrom Plus,
- skakanka,
- słodkie marchewki, suszone jabłka
- nastawianie stoperka na 15- 20 minut - zazwyczaj ochota już przechodzi
- wypicie szklanki letniej wody,
- dobra herbatka,
- guma do żucia.
Do boju o piękną sylwetkę !
Edytowane przez agiantkaa
Czas edycji: 2013-03-04 o 16:34
|