Jak prostować włosy na okągłej szczotce?
Moje włosy nie są to typowe "loczki", niektóre kosmyki są powywijane każdy w inną stronę, są kręcone ale nie są to loki.Mimo tego nawet prostowanie trwale, które utrzymuje się przez ok. 4-8 miesięcy nie pomogło.Nie było żadnej różnicy, włosy takie jak przed prostowaniem.Obecnie prostuję tylko grzywkę i włosy związuje, innego wyjścia nie mam.Nawet śpiąc muszę je mieć związane bo inaczej rano miałabym na głowie "szope".Jest to uciążliwe.Stososowałam też kosmetyki prostujące.Posiadam wiele takich kosmetyków po balsamy, odżywki, szampony czy płyny.Po zastosowaniu któregoś kosmetyku po umyciu głowy suszyłam je suszarką.Była zauważalna różnica.Włosy były troszeczkę dłuższe niż normalnie bo pasma się ciut wyprostowały, ale nadal były niesworne, niedające się do ułożenia, puszące się, pozawijane czyli w zasadzie różnica jakaś była ale efektu żadnego.Słyszałam o prostowaniu na okrągłej szczotce, podobno efekty są zadowalające.Niestety nie wiem jak to prostowanie miałoby polegać.Oczywiście także za pomocą suszarki i kosmetyków prostujących.Jednak prosiłabym o dokładne wytłumaczenie jak włosy prostować na takiej szczotce.Mam bardzo dużą szzczotkę kupioną właśnie specjalnie do tego prostowania, ale jak ją użyć?Mogłabym prosić o wytłumaczenie mi na czym polega prostowanie na okrągłej szczotce?
|