2012-12-30, 20:20
|
|
|
Wtajemniczenie
|
"Decoupage - moje nowe hobby" czyli nauka na błędach.
Witajcie 
Wahałam się trochę, ale w końcu decyzja zapadła. Powstał mój własny decoupażowy wątek 
Decoupage chodził mi po głowie od dawna, ale jakoś wcześniej tylko zachwycałam się pracami koleżanki. I tak wyszło, że pod choinką znalazłam w tym roku pierwszy bodziec, żeby ruszyć krętą drogą zdobienia przedmiotów 
Mamusia sprezentowała mi:
1. Medium do spękań Marabu (fotki w załącznikach)
2. Klej do serwetek Marabu
3. Półmatowy lakier Marabu
4. Farbę akrylową w kolorze orzechowym
5. Farbę akrylową w kolorze bieli ivory
Bardzo mnie to ucieszyło, i zaraz po świętach udałam się do empika po pierwsze pudełka, serwetki (te kupiłam w Delimie - wybór mieli ogromny, idealny do decupage'u) i pędzle. A dokładniej zestaw Stamperii: trzy pędzle "zwykłe" i trzy gąbkowe. Wydawały mi się idealne, ale się myliłam. I do tego okazały się pędzlami dla dzieci (wrzucam fotkę, niestety nie da się znaleźć większej).
Teraz jestem na etapie szukania dobrych pędzli, a najlepiej znalezienia stronki internetowej z której można za jednym zamachem zamówić pędzle, dodatkowe preparaty, media itp i jakieś fajne rzeczy do dekorowania. Tak się składa, że potrzebuję wieszaka i ramki... Może ktoś z Was może polecić jakąś taką stronkę? Znalazłam: http://www.drewlandia.com.pl/index.php Warto? Ktoś już coś tam zamawiał?
|
|
|