2012-12-31, 13:45
|
#446
|
|
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2011-08
Lokalizacja: Wrocław
Wiadomości: 436
|
Dot.: Naleśniki
Cytat:
Napisane przez dziewczyna00
Oczywiście 
Mrożoną paczkę szpinaku w brykiecie rozmrażam na patelni z odrobiną oliwy. W międzyczasie kroję fetę w dość niewielką kostkę. Kiedy szpinak się rozmrozi, dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek
(daję 7-8 większych ząbków ale jak kto lubi) Doprawiam solą i pieprzem. Pieprzu nie za dużo, bo moim zdaniem wtedy psuje smak 
Kiedy trochę ostygdnie, dodaję fetę i mieszam, ale tak, żeby zostało coś z tych kostek, a nie żeby zrobiła się jednorodna pasta.
Zawijam w nalesniki. Wersja soft - do naczynia i zapiekam do zezłocenia. Jednak najlepiej mi smakują, jak obtoczę w jajku i bułce tartej. Smażę na małym ogniu z każdej strony do zrumienienia 
|
Dziękuję
|
|
|