2013-01-03, 13:57
|
|
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nowa w Nowy Rok
Hej Zacznę może od makijażu:
1) zrezygnowałabym na Twoim miejscu z czarnej kreski na dolnej powiece - to powoduje, że oko wygląda na zmęczone, dodatkowo masz zasiniony obszar pod oczami. Zamieniłabym to na kreskę na górnej powiece - np. brązową.
2) na te zasinienia proponuję delikatny korektor - słyszałam, że dobry jest z GOSHa, a sama używam z Maybelline, ten mineralny (ważne żeby go delikatnie wklepywać, nie rozcierać)
3) włosy trzeba przede wszystkim odżywić i nawilżyć, wyglądają na zniszczone - tutaj proponuję poczytać blogi włosomaniaczek, tam jet mnóstwo informacji, któr na 100% Ci pomogą (mnie pomogły ) Co do koloru to się nie wypowiadam (się nie znam ), ale zrezygnowałabym z blondu i tych pasemek.
4) od miesiąca stosuję żel wybielający do zębów Biała Perła i szczerze polecam uśmiech (szczególnie przy czerwonej szmince) jest zjawiskowy - jak z reklamy!
5) Brwi - fajnie byłoby nadać im ciekawszy kształt i trochę je podkreślić (jeżeli nie wiesz do końca jak to polecam filmiki na youtube)
6) Cera - jest bardzo ziemista, szara. Doraźnie proponuję podkład o żółtym zabarwieniu. Natomiast, jeżeli palisz, powinnaś rzucić, zacząć jeść więcej warzyw i owoców (jeżeli jesz za mało) oraz stosowanie maseczek rozjaśniających - np. algowych czy z miodem, mogą być domowej roboty.
Masz to szczęście, że jesteś szczuplutka. Nie wiem czy jest sens w przybieraniu na wadze - za to polecam Ci siłownię. Lepiej żeby ewentualnie przybyło Ci masy mięśniowej 
Pozdrawiam!
|
|
|