Wtajemniczenie
|
Dot.: Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.
hej wam to znowu ja idę na 18:20 na wizyte i usg mam nadzieje, że w końcu sie siusiak potwierdzi, bo od prenatalnych z 13 tygodnia żyje w niepewności 
właśnie sobie dużo szklanek z wodą naszykowałam, bo przed USG podobno lepiej dużo wypić im więcej wód płodowych tym większa szansa że będzie wszystko lepiej widać 
trzymajcie kciuki!!!! 
Cytat:
Napisane przez axella
|

super! 
Cytat:
Napisane przez xal
Zjadłam tą pizzę i faktycznie dobra, ale szału nie ma. Ja chyba francuski piesek jestem 
Co do konsystencji ciasta to rewelka, idealne proporcje, ale smak ... nadal bez smaku, ja jednak muszę dodawać troszkę przypraw już do ciasta to lepiej wychodzi.
Sos robiłam swój, serek w brzegach mi się zgubił tzn nie było go czuć 
Zmodyfikuję, zrobię i Wam napiszę co i jak
Kurcze, jeszcze mnie za Gesslerową weźmiecie 
|
oo my też z tż przedwczoraj robiliśmy pizzę, znalazłam fajny przepis na ciasto, dodaliśmy po raz pierwszy mozarelli i była boska, wczoraj jedliśmy 2 część bo ciasto zostało do ciasta przypraw nie dajemy tylko do sosu
podaj przepis 
Cytat:
Napisane przez vil84
zadzwoniłam do jednej szkoły rodzenia w kato i mamy być już w poniedziałek na pierwszych zajęciach  5 spotkań tylko, ale nie mam kondycji i siły na więcej, więc idealnie.
- Poród, zwiastuny, kiedy zgłaszamy się do szpitala,przygotowanie wyprawki, psychoprofilaktyka bólu porodowego, aktywne pozycje porodowe, porody zabiegowe: cięcie cesarskie, vacum, kleszcze.
- Połóg, forma fizyczna i psychiczna (depresje poporodowe), antykoncepcja po porodzie, gimnastyka w połogu.
- Karmienie piersią: fakty i mity, problemy w czsie laktacji, dieta kobiety karmiącej.
- Kąpiel noworodka (kąpiemy lalkę w wanience z wodą), pielęgnacja maluszka.
- Problemy okresu noworodkowego (żółtaczka fizjologiczna, problemy ze skórą, kikutem pępowinowym, zapalenia spojówek, kolki), kalendarz szczepień, masaż niemowlaka.
starczy 
|
my do szkoły rodzenia wybieramy się w lutym zajęcia 10 spotkań 2 razy w tyg po 2 h, najpierw godzina wykładów potem ćwiczenia 300zł koszt chyba
Cytat:
Napisane przez vvgh
Bo lekarz jest chamem i debilem i jak spytaliśmy czy widać płeć to burknął "A to jest najwazniejszE?" . To idiota, ale u niego tylko usg muszę robić.  I wiecie co!? NIE pokazał mi ekranu i nie widziałam Fasolki!!!!!!! DEBIL. Jutro prywatnie się zarejestruję. Nienawidzę tego idioty.
Ale najważniejsze że wszystko OK. Gdy wychodziliśmy powiedział : "Prawdopodobnie chłopiec" 
|
ojojoj ale hormony szaleją no ale fakt, lekarz-świnia gratulacje chłopcca
Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw
Color moja mama nawet nie obejrzała tego co mam, na to łóżeczko zero reakcji, czasami też mnie to przytłacza...
Odebrałam zwolnienie do 21, tej położnej nie było, ktoś ją zastępował.
POjechałam do swojej starej przychodzi i do starej położonej, Gadałyśmy 40 minut.
Ona do mnie kiedy urodziłam, a ja się patrzę i mówię, że eeee jeszcze długo, a ona tak patrząc na brzuch, to w którym tygodniu jestes w 10? a ja hehe nie w 19, a ona łojesos dziewczyno gdzie masz brzuch  Moja odpowiedź "w dupie"  śmiała się,
Poleciła mi jakąś szkołę rodzenia i co najważniejsza podsłuchiwałyśmy Maluchaaa  Wali jak dzwon, ale jest nisko... Z brzuchem okej, ale jak mam wrażenie, że twardnieje, to jak najwięcej leżeć.
|
tak źle i tak niedobrze.. w kwestii podejścia rodziców/teściów..ja z dwojga "złego" wole żeby sie nikt nie wtrącał, nawet bez euforii moga podchodzić.. bo ja akurat znam sytuacje od drugiej strony ...niestety 
a co do "dupy"