Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Styczniowo-lutowe Mamusie cz. VIII Rozpakowywanie trwa:)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-01-03, 18:47   #3896
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz. VIII Rozpakowywanie trwa:)

Cytat:
Napisane przez Authentic Pokaż wiadomość
Yyy... dzisiaj
To co ty tu robisz? na porodówkę marsz

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
a właśnie dziewczyny, jak ktg ogólnie wygląda? rozumiem, że trzeba coś klikać
Nie zawsze - różne aparaty są, ale nawet na klikaczu to klikasz żeby ruchy rejestrować, a jak np. tylko mierzą skurcze to nic nie klikałam.

Cytat:
Napisane przez zoffka Pokaż wiadomość

Byłam na wizycie, gin zaskoczony, że dotrwałam do tego czasu Ściągnął mi szewek - nitka długości niecałe 10 cm, akurat miałam skurcz, więc bolało trochę, ale dało się przeżyć Szyjki nie mam, rozwarcie na 2-2,5 cm. Czekam na skurcze i do szpitala Ale to może być za chwilę, a może w terminie.

Maluda jest duża, w 37 tc ma 3200 g
Czyli co, następna do kolejki jesteś?

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
Dziewczyny zazdroszczę wam tego "spokoju" ja przez tą skróconą szyjkę jestem całkiem rozwalona.

Jutro mam pierwsze ćwiczenia w SR i nie wiem co robić chciałabym iść bo boję się że później w czasie porodu nie będę miała zielonego pojęcia co robić. Może powiem położnej jak sprawa się mai pozwoli i się chociaż przyglądać bo trochę boję się ćwiczyć.
Ja bym EWENTUALNIE poszła patrzeć, nie ćwiczyć.

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Też zależy jaka placówka jedni się trzymają jedni nie.
Ja też miałam właśnie więcej tych usg , też coś ok. 6-7. Tylko u mnie w przychodni to wygląda tak że w gabinecie u lekarza nie ma sprzętu i usg ogólnie wykonuje inny lekarz, do którego mój prowadzący najpierw musi mi dać skierowanie i ja z tym skierowaniem mam sie zapisac na wolny termin i wtedy mam usg. Dziwnie to tak no ale cóż.
Mam nadzieję że jeszcze przed porodem w szpitalu mi zrobią żeby nie było że giganta rodzę :P
Co ja czytam

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
Dziewczyny ile mogą trwać skurcze przepowiadające? Czy to możliwe, że ból chwyta tylko dosłownie na kilka sekund
Możliwe.

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość

Zoffka, ale że jak rozwiązują wcześniej ciążę przez cc?? tzn pytam chyba retorycznie....
Bo to że podadzą mi cos na to to wiem nawet jakby nie było przeciwciał ale właśnie nie wiem czy coś interweniują jeśli są...
Najczęściej cc robi się 10-14 dni wcześniej, ale jak widać, jeśli wszystko w porządeczku, to lekarze i później czekają

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Ja mam takie pytanie ( może trochę głupie ) do mamuś które już urodziły, czy ten wilczy apetyt i ssanie w żołądku mija po urodzeniu dziecka i powraca do stanu przed ciąży , czy to dopiero po zakończeniu karmienia ??
Hmmm, jakby to... powiem tak: w momencie gdy Agatka ssała, byłam tak WŚCIEKLE głodna że musiałam jeść też ale szykowałam sobie kilka biszkoptów i pokrojone jabłko, na przykład.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora