2013-01-03, 20:03
|
|
Zakorzenienie
|
Do wynajmujących mieszkania w UK- Liczniki na kluczyk<?>
Niedlugo przeprowadzam sie do nowego mieszkania i pierwszy raz bede miala do czynienia z licznikami na "kluczyk", zawsze placilam normalne rachunki
Generalnie zasade dzialania znam, zaladowac, wlozyc w licznik, kozystac
Natomiast mam pare pytan....
1.przeprowadzam sie na koniec miesiaca. dalam znac juz dostawcy gazu i pradu ze sie przeprowadzam, gdzie i ze prosze o zamkniecie kont z koncem miesiaca (musze tylko podac zczyty z licznikow 31 stycznia) . dzisiaj przyszedl list, od dostawcy pradu, do listu zalaczony kluczyk do doladowania licznika, jak domniemam juz na nowym mieszkaniu jako ze tutaj mam normalne rachunki i place DD.
2.Dlaczego dostalam nowy kluczyk? przeciez tam ktos caly czas mieszka, pradu uzywa , wiec kluczyk musi miec. myslalam ze dostane ten kluczyk razem z kluczami od mieszkania.
3.jesli okaze sie ze jest drogo i chcialabym zalozyc normalne liczniki, czy musze pytac o zgode landlorda i placic cos za zmiane licznikow?
4. wode zawsze mialam na ryczalt. Jesli macie liczniki, ile placicie za wode(u nas beda mieszkac 2 osoby w 1 bedroom flat. bez ogrodu, bez mycia auta)
5. Ile placicie za gaz/prad przy takim typie licznika?
---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ----------
Jeszcze pytanie dotyczace council tax. Na obecnym mieszkaniu placilam council caly rok, i powinnam miec luty i marzec bezplatny. przeprowadzam sie na koniec stycznia, czy dostane jakis zwrot? bo na nowym mieszkaniu domyslam sie za luty i marzec bede placic normalnie, i jakby nie bylo przepadna mi te 2 darmowe miesiace:/
|