Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Klasyczna pielęgnacja
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-01-04, 12:34   #11
Carmela_
Raczkowanie

Dot.: Klasyczna pielęgnacja

Cytat:
Napisane przez malutka100 Pokaż wiadomość
A ja chyba wiem co Autorka wątku ma na myśli
moja przygoda z Wizażem zaczęła się właśnie od forum Biochemii, gdzie naczytałam się, że chemia w kosmetykach to zło wcielone Bardzo się wówczas tym przejęłam, moje dotychczasowa pewność, że dobrze pielęgnuje swoją urodę legła w gruzach
zero filtrów, szampony z silikonami- to tylko niektóre z moich grzeszków
Zrobiłam wówczas rewolucje w łaziencę i zaczęłam stosować kosmetyki naturalne.
Przetestowałam bardzo dużo produktów- jednych używam do dziś, ale do niektórych już nigdy nie wrócę.
Cała kolorówka którą obecnie posiadam- pochodzi z drogerii, kosmetyki naturalne się tu po prostu nie sprawdzały- szczególnie mam na myśli np.podkłady, korektory. Ile ja się z tym namęczyłam wiem tylko ja.

Co mi jedynie zostało- to czytanie składów I z tego się tylko cieszę, bo już wiem czego nie kupować

Podumowując z chęcią przyłączę się do dyskusji o pielęgnacji nie bazującej jedynie na kosmeytkach naturalnych- bo chyba to miała Autorka wątku na myśli pisząc o pielęgnacji klasycznej
No właśnie o to mi chodziło.Po prostu jestem zmęczona tym,że pytając o radę na włosowym na przykład,od razu dostaję rady na które już po prostu nie mogę patrzeć "oleje,Alterra,a używasz szamponu z slsem i silikonami?to one sprawiają że masz problem blabla".Ostatnio nawet przeczytałam,że prostując prostownicą włosy to to samo,jakbym używała do tego żelazka.Mam świetną prostownicę z remingtona,wiem o tym że stosując wysoką temperaturę moje włosy nigdy nie będą do końca zdrowe.Ale chyba można ograniczyć skutki uboczne jej stosowania.A tu się dowiedziałam że prostownica za 300 zł wychodzi na równi z żelazkiem Fajnie.
Moim odkryciem jeśli chodzi o klasyczną pielęgnację jest odżywka nawilżająca Johna Friedy dla brunetek.Moje włosy od razu wyglądają lepiej,ona na prawdę działa chociaż w składzie ma samą chemię
Cytat:
Napisane przez crippled Pokaż wiadomość
Pamiętam jak rok temu zachłysnęłam się "zdrową" pielęgnacją włosów. Porzuciłam silikony, szampony z SLS, zaczęłam olejowanie itp Po około 8 miesiącach takiej pielęgnacji poszłam do fryzjerki podciąć końcówki, a ona się mnie pyta czy ja używam jakichś odżywek, bo moje włosy tak słabo wyglądają Od razu wróciłam do silikonów i moje włosy znowu wyglądają dobrze
Miałam to samo,co za koszmar...Jedyna odżywka jaka na mnie działa z tych naturalnych to maska Alterry z granatem,ale jak jej dłużej używam to mi wysusza włosy chyba z powodu alkoholu.Generalnie był czas kiedy nie prostowałam włosów,tylko je olejowałam,myłam delikatnym szamponem i wyglądały jak kupa siana.Gdy zaczęłam używać drogeryjnych odżywek i szamponów oraz prostować,wyglądają super,prócz rozdwojonych końcówek,ale i tak lepiej niż kiedyś.Wolę mieć porozdwajane końce i sklejać je serum niż mieć niewyprostowaną wiechę siana na głowie...Ale nadal szukam mojego hitu na końcówki włosów Czego do nich używacie?Ja na razie serum Pantene,ale to jeszcze nie jest to.Mocno nabłyszcza włosy,nie obciążając ich,troszkę zapobiega rozdwajaniu-odkąd go używam takich końcówek jest mniej.
Carmela_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując