Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-01-04, 19:25   #670
Magiusa
Zakorzenienie

Dot.: W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość

Pewność, że co?
A niby co ta położna jak się coś złego zacznie dziac zrobi? Zawoła lekarza co najwyzej.
polożna jest dobra jak wszystko idzie jak po maśle a jak idzie jak po maśle to połozna też jest niepotrzebna bo odebrac porod to każdy potrafi
Ja nie wiem tylko dlaczego sie mówi, że zapłace sobie za położną i one maja swoje "cenniki" a lekarze nie moga Śmieszny ten nasz kraj jest troche i podejście ludzi no ale ok.
Ja lapówki nikomu nie zamierzam dać - ani połoznej ani lekarzowi...
Zamiast tego wykupie sobie pojedyncza salę dla siebie i malucha
Ja się tutaj nie zgadzam.
Prawda jest taka, że przez większość porodu jest z Tobą właśnie położna, a lekarz przychodzi już na samą akcję porodową lub tak jak mówisz, gdy coś się dzieje.
I dobra położna właśnie takiego lekarza przypilnuje, pobiegnie po niego w czas, poprosi by przyszedł zrobić w odpowiednim momencie zastrzyk.
Lekarzowi za co zapłacić? Za to, że będzie stał i odbierze poród albo za to, że będzie robił cc prawidłowo? Przecież on to musi robić jak najlepiej umie, a nie, że mu zapłacisz i wtedy dobrze zrobi a jak nie to nie.
A z położną to jednak może być tak, że jak nie zapłacisz to będzie rzadziej przychodziła, mniej dawała instrukcji, mniej dodawała odwagi etc.
Oczywiście one też muszą dbać o pacjentki, ale ich dbanie naprawdę może się nieco różnić w zależności od pieniędzy, ja również mam zamiar zapłacić, choć słyszałam, że tam gdzie chcę rodzić wszystkie są miłe.
Ale dla własnego spokoju i komfortu decyduje się na ten dodatkowy koszt
Wszystko inne mam za darmo, znieczulenia, sale rodzinne ( jeśli akurat będą wolne) itp

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Edytowane przez Magiusa
Czas edycji: 2013-01-04 o 19:28
Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora