2013-01-05, 12:31
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ile kosztuje aborcja?
Cytat:
Napisane przez golgie
Pewnie będąc w ciąży będziesz zwracała się do tego ,,zlepu komórek'',w odpowiednim czasie :,,zarodek" lub ,,płód"-dobry kawał 
|
Wcale tak nie twierdzę.
Oczywiste jest dla mnie, że kobieta, która od początku ciąży się z niej cieszy i wyczekuje porodu, nazywa ten zarodek/płód swoim ukochanym dzieckiem - nic w tym dziwnego.
Cytat:
|
Nie wiem jak będzie w Twoim przypadku,ale moje dziecko było dzieckiem od początku, nie mówiłam o nim ani zarodek ani płód,bo to jest nowe życie,człowiek,chociaż malutki.
|
Oczywiście
Jeśli zajdę w wyczekiwaną i zaplanowaną ciążę, na pewno będzie tak jak w Twoim przypadku.
Wypowiadam się jako osoba, która dzieci nie ma.
Jednak mam swoje sprecyzowane zdanie na temat aborcji - jeśli kobieta chce usunąć ciążę, i tak to zrobi. Byle tylko zrobiła to jak najwcześniej.
Nigdy nie namawiałabym kobiety do aborcji, tak samo jak nie namawiałabym do urodzenia, bo nie ja będę ponosić tego konsekwencje, to nie moje sumienie.
---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ----------
Cytat:
Napisane przez Luba
Widzisz, sama w swojej odpowiedzi napisałaś "do 10 12 tygodnia?" czyli nie jesteś pewna, o czym świadczy znak zapytania.
I nikt tak naprawdę nie wie kiedy "osobnik" zaczyna czuć, ty też pewna nie jesteś.
|
Nie interesowałam się tym tematem dogłębnie.
Uważam, że ciążę najlepiej usunąć tak wcześnie jak się tylko da, a nie czekać do 12 tygodnia, bo może jeszcze płód nic nie czuje, nie jestem sadystką.
|
|
|