2013-01-05, 14:48
|
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Zapuszczanie włosów część II
Cytat:
Napisane przez UmiZumi
Cześć 
Włosy zapuszczam praktycznie od początku września 2011. Urosły mi całkiem ładne. Zrezygnowałam z codziennego mycia włosów szamponami z silikonami na rzecz zwykłych szamponów, moje ulubieńce:Barwa Ziołowa i Familijny. Mniej więcej raz na tydzień myję jakimś szamponem z silikonami - zwykle takim, jaki akurat jest w domu. Ulubieńców brak. Włosy mi się strasznie tłuszczą - zawsze tak miały - szampony apteczne minie pomogły. Raz na tydzień balsam i raz maska. W pozostałe dni odżywka d/s. Zawsze na końcówki odżywka b/s. Taką pielęgnację stosuję od jakiegoś pół roku. Włosy są gładsze, nie puszą się. Mniej się rozdwajają.
Na olejowanie się nie umiem skusić. Jest to czasochłonne. Trzeba długo mieć olej na głowie. A u mnie często się zdarzają nieplanowane wyjścia z domu, więc musiałabym an szybko włosy myć i suszyć. Olejowanie na noc też nie wchodzi w grę.
Raczej nie suszę i nie prostuję włosów. Kolor naturalny. Kiedyś rozjaśniałam, farbowałam, ale włosy już odrosły i doszły do swojego dobrego stanu.
|
cześć masz może jakieś zdjęcia włosów?
|
|
|