Wątek
:
Co dziś zjadłaś ciężarówko ?? :-)
Podgląd pojedynczej wiadomości
2013-01-05, 17:03
#
1
pokrzywa1981
Raczkowanie
Co dziś zjadłaś ciężarówko ?? :-)
Witam wszystkie ciężarówki, które chcą wspólnie zadbać o zdrową diete i w szerszym gronie mobilizować się do jedzenia nie za dwoja ale dla dwojga
!!!
Oczywiście NIE CHCĘ tu propagować żadnych diet czy tym bardziej odchudzania !!!!!
Pragnę stwożyć dla siebie i być może dla którejś z was miejsce, gdzie wpisywac będziemy nasze codzinne jadłospisy, by wspólnie dbać o zdrowe odżywianie i nie objadanie się tym co niezdrowe.
Jestem obecnie w 27 tyg ciąży
i przed zajściem w ciąże przy wzroście 178 ważyłam już sporo
Teraz na plusie mam około 12 kilo i martwi mnie tempo przybierania na wadze
Wątek ten ma pomóc mi i innym ciężarnym w rozsądnym odżywianiu dla dobra naszego i naszych dzieci
Zapraszam wszytskie chętne. Mile widziane przepisy kulinarne
Mój dzisiejszy jadłospis
Jeszcze nie brzmi idealnie ale już i tak jest lepiej :
Śniadanie : kromka posmarowana masłem z 2 plasterkami sera żółtego gouda + jajecznica z kawałkami parówki (wiem, że nie są zdrowe ale od zawsze miałam do nich olbrzymią słabość)
Przekąska: 1 banan
Obiad: 4 własnoręcznie przygotowane knedle z truskawkami (pierwszy raz je robiłam z przepisu na kulinariach wizazu "knedle z owocami") polane zmiksowanym jogurtem naturalnym ze sporym dodatkiem truskawek
PYCHA
Kolacja: wyjadłam reszte jogurtu truskawkowego pozostałego z obiadu Została cała szklanka
RUCH: dziś podjęłam decyzje o zwiększeniu aktywności fizycznej i powolnemu przygotowaniu się kondycyjnemu do porodu Przed kolacją 35 min spokojny areobik przeznaczony dla ciężarnych Przypatrzony na necie
---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ----------
heh.... no i okazało się że zapomniałam dodać
1 pierniczka całkiem sporego w czekoladzie, którego spałaszowałam i chyba chciałam wymazać z pamięci
pokrzywa1981
Pokaż profil użytkownika
Wyślij prywatną wiadomość do pokrzywa1981
Znajdź więcej postów pokrzywa1981