Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Studniówka a Savoir Vivre, kilka pytań!
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-01-05, 17:12   #3
835313362e9486e3c9442f08647b1f88dd16e422_65652de798c50
Konto usunięte

Dot.: Studniówka a Savoir Vivre, kilka pytań!

Cytat:
Napisane przez NoCompromise Pokaż wiadomość
Cześć. Dziś tylko kilka pytań. Dziś mam studniówkę, poczytałem o . O co mi chodzi konkretnie:

1) Jeśli idę z partnerką (koleżanka) na studniówkę to wiadome, że z nią tańczę najwięcej. Ale czy mogę normalnie zostawić ją przy stole i pójść zatańczyć z inną, tak nie informując? Czy mówię, że idę? Czy jak to wygląda?
Bo czytałem, że ciągle ze swoją partnerką się nie tańczy, bo nie wypada i należy zwrócić uwagę na inne kobiety. Ale tańczyć mogę normalnie z innymi dziewczynami, a potem wrócić do swojej tak?

Aha - idę poprosić do tańca inną tylko wtedy, gdy mojej nie ma przy stole (bo ktoś ją poprosił lub coś) czy mogę zostawić swą partnerkę przy stole?

2) Koleżanka mówiła, że nie będzie piła - jeśli już, to mało, max 2-3 kieliszki. Co w takim wypadku zrobić? Nadmienię, że nie wypiję dużo (nigdy nie jestem na takich imprezach pijany ). Oboje po 3-4 kieliszki i starczy. Tak jest OK?

3) Przy partnerce być non stop czy można wyjść na dwór normalnie? Chyba z nią, nie mogę zostawić, tak?

Dzięki i proszę o szybką odp.
Nie wiem, jak to jest jeśli chodzi o savoir-vivre, ale może najlepiej z nią pogadać?
Może jeśli chciałeś się wybawić z wszystkimi dziewczynami, to niepotrzebnie brałeś osobę towarzyszącą?
To zależy. Jeśli dziewczyna nie zna nikogo, jest nieśmiała i trudno zawiera nowe znajomości, to ja na jej miejscu oczekiwałabym, że raczej Ty jako partner będziesz w większości czasu przy mnie.
I wiem, że koleżanki, które szły na studniówki, jako osoby towarzyszące też strasznie przeżywały, jak facet wziął je jako osobę towarzyszącą, a tak naprawdę to praktycznie się nie widzieli przez całą studniówkę.

Najlepiej będzie, jak z nią pogadasz i już. Będziesz miał jasny obraz sytuacji
835313362e9486e3c9442f08647b1f88dd16e422_65652de798c50 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując