2013-01-05, 18:31
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.4.
Cytat:
Napisane przez tajkuna
A w co tym dziwnego, że szakal 4 lata wysyła CV.  Ja od ostatniej poważnej pracy w szkole 2, 5 roku wysyłam CV. W ciągu tych 2,5 roku miałam miesiąc pracy na umowę, 2,5 miesiąca na czarno pracy i kurs księgowość komputerowa i tyle. W tamtym roku miałam jeszcze kurs jak aktywnie szukać pracy. w małych miastach jest mało ogłoszeń. Jedno na tydzień. Dziś np do mnie do sklepu z bielizna pojawiło się ogloszenie i musiałabym mieć naprawdę duże szczęście by moje CV wogóle przeczytali, jak podań dostaną setki. Także trzymajcie kciuki, by przeczytali moje CV i zadzwonili do mnie.  Umnie w mieście do sklepów po studiach raczej nie chcą i przeważnie wolą młodsze osoby ode mnie.  A do biur ogłoszeń jak na lekarstwo, tzn prawie wogóle. 
Wysyłam CV do Rzeszowa, ale bez skutku.  Mają dużo miejscowych, to mnie z dalsza nie chcą. Może kiedy mnie do Rzeszowa na rozmowę zaproszą.  W dużych miastach jest więcej ogłoszeń.
|
Jestem bezrobotna od maja 2012 roku i powoli zaczynam mieć wrażenie, że tak już będzie zawsze. W ogóle widzę, że z każdym dniem moja motywacja do działania się obniża. Powoli zaczyna mi być obojętne, czy i kiedy znajdę pracę, nie mam już żadnych ambicji. Przegrałam i tyle. Posiedzę jeszcze trochę w domu i zostanę lumpem spod kiosku. naprawdę tak mnie ta myśl prześladuję, że nie mogę spać po nocach.
Niby się nie poddaję, ale powoli zostają mi dwa wyjścia - wyjazd do innego miasta - pytanie tylko do którego mam jechać jak wszędzie jest ciężko. Kraków, Katowice odpadają wysłałam do tych miast wiele podań i nic. /Co prawda najwięcej rozmów mam w Krakowie, ale co z tego.../ albo wyjazd z Polski.
Tak to wygląda z mojej perspektywy - osoby, która musi się sama utrzymać w danym mieście, bo szans na zamieszkanie z kimś znjomym nie mam, dawno jestem po studiach i mam jakieś doświadczenie zawowdowe.
Dziwne jest też to, że pracodawcy z jednej strony mówią, że podoba się im moje wykształcenie i doświadczenie zawodowe /nie wszyscy, ale kilka razy już coś takiego usłyszałam/, ale pracy i tak nie dostaję. Bądź tu mądry.
Czas edycji: 2013-01-05 o 18:37
|
|
|