Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Ekologiczna/zdrowa żywność
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-01-05, 20:10   #2
_ema_
Zakorzenienie

Dot.: Ekologiczna/zdrowa żywność

Cytat:
Napisane przez takasobie93 Pokaż wiadomość
Hej.
Jak często kupujecie ekologiczną żywność z certyfikatami lub żywność z działów zdrowej żywności w sklepach? I jakie najczęściej wybieracie produkty, dlaczego? Czy nie uważacie że ceny ekologicznych produktów są za drogie? Bo wg mnie tak. Wprawdzie zdarza mi sie znaleźć coś taniego, ale to rzadko, pewnie ma gorszą jakość i krótki termin ważności.
Żywię się, chipsami z biedronki, kilogramami delicjii na wagę, a jak mnie najdzie to umiem przez tydzień jeść tylko i wyłącznie omlet z nutellą.
Obawiam się, że znam mnóstwo osób, które podzielają moje zdrowe nawyki żywieniowe, i kompletnie nie pojmuję wielkiego boom na żywność ekologiczną. Dla mnie zdrowym żywieniem jest już ograniczenie śmieci które jem oraz nie spożywanie warzyw wielkości stołu, pędzonych na nieprzeciętnych ilościach chemii. Kupowanie zwykłego żarcia za 10krotną cenę tylko dlatego, że spełnia jakieś minimalne warunki, które nie mają żadnego znaczenia dla naszego zdrowia w czasach życia w stresie, biegu, w świecie pełnym zanieczyszczeń i chemii którą jesteśmy faszerowani i nie da się jej w 100% uniknąć uważam za fanaberię
_ema_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując