Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-01-06, 13:52   #255
justiii87
Zakorzenienie

Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
Witajcie staraczki
zobaczyłam niedawno że nowy wątek powstał ale zanim znalazłam czas żeby go przeczytac Wy już ładnych kilka stron naprodukowałyście My z mężem również po długim stażu jako świeżo upieczone małzeństwo (witaj justi87 ) postanowiliśmy spełnić nasze wielkie marzenie o dziecku niestety jak to zwykle w naszym życiu bywa pojawiły się problemy... Jednak mam nadzieję że w końcu się uda i trzymam mocno kciuki za nas wszystkie

Witam Dawno Cię nie widziałam na Naszym "starym" wątku, już myślałam, że opuściłaś wizaz na dobre? Mam nadzieje, że nie są to jakieś poważne problemy i wszystko ułoży się szybko po Waszej myśli. U mnie też wszystko wyszło inaczej niż chciałam, ale to zazwyczaj tak jest

---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

Cytat:
Napisane przez madziusia222 Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny jeżeli pozwolicie to i ja się przyłączę, jestem całkowicie nowa na Wizażu- nie tylko tuJ
My jesteśmy małżeństwem od 1 września tego roku, na początku nie nastawialiśmy się na to że od razu chcemy dziecko, ja nie mam pracy, szykujemy dom itp. ale po miesiącu razem stwierdziliśmy, że są takie czasy że zanim znajdę pracę i się zaklimatyzuję to i dziecko się odchowaJ Ot takie proste myślenie, i zaraz w drugim cyklu po ślubie zaczęliśmy się starać myśląc że od razu nam się uda, a tu wielkie rozczarowanie raz drugi trzeci…

Czyli w skrócie teraz właśnie mam @ 3.01

Teraz rozpoczyna się nasz 4 cykl starań
Mój wiek niedługo 26 lat.

Przedostatnie dwa cykle 32-33 dni
Ostatni 28 ku mojemu zdziwieniu.

Ogólnie mam zamiar w najbliższym czasie wybrać się do gin. Z powodu moich przedmiesiączkowyc brązowych plamień (naczytałam się że to może być sprawa hormonów i to może wpływać na problemy z zajściem)

Dwa przedostatnie cylke zaczynały się 3-4- dniowym plamieniem a ten cykl poprzedzony był aż 7 dniowym plamieniem, które zaczęło się już tydzień po owulacji
(byłam szczęśliwa że może zaczyna się plamienie implantacyjne ale po tym zaczął się obfity okresL((

Pozdrawiam dziewczyny i mam nadzieję że mnie przyjmiecieJ

---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ----------

Ogólnie to już mam bzika na punkcie testów, kupiłam więcej na allegro, zainwestowałam też w testy owulacyjne i nic z tego . tzn owszem wyszły ale ja i tak odczuwam ból owulacyjny, tylko nie wiem czy owulacja jest tego dnia czy za dwa dni czy może już była . I tak dla przykładu pozytywny test owu wyszedł mi 18 grudnia kiedy to właśnie tego dnia miałam ból owulacyjny. Test mówi ze od pozytywnego wyniku 24-48 h owulacja. Starania 16, 18,19 i nic z tego nie wyszło.( Zainwestowałam także w wiesiołek który ponoć poprawia płodny śluz. Dziewczyny jak zrobić żeby nie oszaleć w staraniach i w czekaniu na @ a raczej na jej brak Jak wyluzować. Ja mam tym gorzej że u mnie w bliskiej rodzinie są dwa brzuszki i smutno mi że nam się nie udaje nadal.

Idź jak najszybciej do lekarza . Takie plamienia nie są normalnym objawem, więc po co się stresować i tracić niepotrzebne nerwy na wypatrywaniu II kresek. Lekarz skieruje Cię na badania i będziesz od razu wiedziała co jest nie tak, albo może dużym problemem jest u Was presja posiadania potomka.

---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ----------

Cytat:
Napisane przez patrycjja Pokaż wiadomość
chwilkę nie zaglądałam i proszę jaki tu ruch witam wszystkie nowe starające się zawsze razem to raźniej.

u mnie ani widu ani słychu okresu. trochę brzuch pobolewa od dwóch dni, ale nic poważnego. Koło poniedziałku planuję test zrobić o ile @ się nie pojawi a mam nadzieję, że nie przyjdzie, bo moja nadzieja z każdą chwilą opóźnienia jest coraz większa
Bardzo dobrze, że @ ani widu ani słychu, niech franca jedzie na długie 9 miesięczne wakacje

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Czyżby miały się pojawić pierwsze II kreseczki w wątku??

Ja sobie nie wmawiam, aż tak źle nie jest, staram się podejść do tego spokojnie, ale jednak super byłoby w końcu zobaczyć te dwie kreseczki
Spokojne podejście do tematu to 80% sukcesu. Nie ma co się nastawiać bo tylko źle przechodzi się rozczarowania.

---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
cześć
w wyniku zaistniałych okoliczności narazie rezygnujemy ze stararanek na jakiś czas więc chyba możecie mnie usunąć z listy

Wracaj do Nas szybko ze staraniami chociaż My też zastopowaliśmy Nasze staranki to nie uciekam z forum bo tu bardzo mi się podoba towarzystwo

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

Cytat:
Napisane przez dzoker007 Pokaż wiadomość
dzieczynki rano robiłam test i pokazało I kreskę. @ nie ma jak narazie. Powtórka ponownie za kilka dni chyba że @ przyjdzie. W starankach nie ustajemy
Gdzieś wyczytałam, że testy mogą się mylić do 3 razy, ale nie wiem co jak i dlaczego więc nie chce rozsiewać głupich plotek

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

My wczoraj byliśmy u Naszych znajomych no i psiapsióła jest w 3 mcu ciąży Zaczyna widać jej już śliczny brzuszek w biblioteczce same książki o macierzyństwie i początkach ciąży. Jeszcze nie dawno myśleli tylko o wyjazdach i wczasach a teraz jak im radykalnie wszystko się zmieniło
justiii87 jest offline Zgłoś do moderatora