2013-01-06, 14:41
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.4.
Cytat:
Napisane przez tajkuna
Niektórzy tutaj na tym wątku mają mega niesamowicie, krótką pamięć. Setki razy pisałyśmy tutaj ja czy sonne czy inne osoby z małych miast, że w małych miastach nie ma czegoś takiego jak wolontariat czy darmowe praktyki. Do mnie nie ma ogłoszeń na darmowe praktyki. Nikt w małym mieście starej baby nie przyjmie na darmową praktykę czy wolontariat, gdzie nawet CV ze bramę do kadr cię nie wpuszczają. Nigdy u mnie nie było pracy w ramach wolontariatu. Jest tylko wielka orkiestra świątecznej pomocy, w której działają harcerze czy licealiści i to wszystko.
|

Jak ktoś tylko czeka na ogłoszenia to gratuluję i życzę powodzenia. W mojej gminie, nawet w najbliższych miastach nigdy nie widziałam ogłoszeń dot. wolontariatu ani darmowych praktyk. Jak ktoś chce, to sam szuka, pyta, chodzi po firmach, pokazuje, że ma motywację i chce się uczyć.
Rozbawiło mnie stwierdzenie, że nie ma ogłoszeń=nie ma możliwości praktyk ani wolontariatu.
U mnie ostatnio nie jest najlepiej, ale staram się jakoś trzymać. Też się boję co będzie dalej, ale narzekanie nie pomoże.
|
|
|