2013-01-07, 14:10
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: obecna sytuacja w UK
Moje kolezanki wyjechaly kilka lat temu ze slabym ang. I po krotkim czasie dostaly prace w sklepach, choc najpierw w magazynach, hurtowniach.
2 dni temu spotkalam sie z kolega z Doncaster, ktory mowil, ze nie lubia raczej polakow... zabieramy im prace i wyrabiamy sobie nadgodziny ( nie wiem dokladnie czemu akurat przez to mieliby nas nie lubic)..
Ja mieszkalam w Dublinie, takze o Londynie moze tyle
Powodzenia ! Ja zaczynalam w Irlandii od bycia au-pair. Tez dobra opcja, na rozgladniecie sie sytuacji w kraju,podlapanie jezyka itp. Tylko zycie z obca rodzina , nie kazdemu to pasuje. Ja nie mialam lekko, wkurzalo mnie wiele spraw, ale wytrzymalam 3 miesiace. Prawie dostalam druga ,,rodzinke i dzieci do opieki,,ale niestety mi sie nie udalo. Kto wie czy gdyby mnie wybrali nie zostalabym w Dublinie ...
W grudniu spotkalam sie tez z kolega ktory jest w Londynie od kilku lat. Mowil,ze jest calkiem ok. Praca jest, tylko trzeba sie dobrze rozgladac. I nieustannie wysylac aplikacje, roznosic. On pracuje u polaka, ale chwali sobie. Mowil,ze jesli jest sie wytrwalym- na pewno sie cos znajdzie Planuje go odwiedzic,ale skad fundusze.... :/
Emigracja samemu..kurcze no, trudna sprawa. Ja jadac do Irlandii tez sama, w wieku 20lat.. przezywalam to bardzo.
Duzo wtrwalosci zycze
Edytowane przez alex171
Czas edycji: 2013-01-07 o 14:15
|
|
|