2013-01-07, 17:32
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XI
Cytat:
Napisane przez mad85
Zaraz obczaje filmik poki mala spi ( a nieczesto sie to zdarza) ale tez mialam pisac a propos szczepien. Otóz w zeszłym tyg wybrałam sie na szczepienie ale jedna szczepionka byla cos nie teges wiec doktorka zasugerowała zebym poczekała az mała skonczy 3 miesiace przynajmniej. i ze jednak skłaniałaby sie ku tym skojarzonym... Mowiła ze te 3 w 1 maja w swoim składzie rtęć i jakies zw. chemiczne. Ta skojarzona tez je ma ale w mniejszej ilosci a rtęci nie ma wcale, wiec juz sama nie wiem co robic. Ale chyba jednak poczekamy jeszcze moze faktycznie warto.
|
Cytat:
Napisane przez mmm12345
Ja zaszczepiłam pierwszą dawką, a potem nabrałam wątpliwości.. teraz nie wiem czy da się przerwać czy nie. Naczytałam się tak jak Sola, i też mi się szczepić na cokolwiek odechciało.. Boję się tych szczepień jak nie wiem co mimo, że po żadnym ze szczepień nic mojemu dziecku nie było.
|
Cytat:
Napisane przez marti86
co do szczepien to ja juz glupia jestem...opinie 50/50.do konca nie wiedzialam na co szczepic-zdecydowalam w dniu szczepienia.nawet sodowisko lekarskie jest podzielone.oparlam sie na opinii znajomej pediatry, i zaszczepilam na wszytsko (6w1, pneumo,rota-z tych 3 L tylko rota nie miala),maly 2 dni spal mi po szczepieniu.i sie w koncu wtedy przestawil ze spaniem i zacza spac w nocy a nie tak jak wczesniej godzina snu i 3 godz czuwania
|
Ja też nie wiem co robić. Najchętniej nie szczepiłabym na nic przynajmniej do roku.
Jeszcze ostatnio znajomi mówili, że mają sąsiadów, których dziecko dostało jakiegoś porażenia mózgowego ( nie wiem czy dokładnie chodzi o dziecięce porażenie mózgowe, ale generalnie chodzi o to, że dziecko jest niepełnosprawne). Wiążą to ze szczepionką, bo coś dziwnego zaczęło się dziać z dzieckiem po szczepieniu. Oczywiście to ich domysły, bo nikt tego nie udowodni.
Nie chcę wpływać absolutnie na niczyje decyzje dlatego nie pisałam o tym dziecku wcześniej, bo to są tylko domysły i dla niektórych mogą być niewiarygodne. Każda z nas musi podjąć sama decyzję, co nie zmienia faktu, że ja jestem skołowana totalnie i wiem że nie będę spała spokojnie przynajmniej kilka dni po szczepieniu.
Edytowane przez Sola1
Czas edycji: 2013-01-07 o 17:59
|
|
|