Witam, ślicznie proszę o ocene menu. Zaczynam dietę redukcyjną. Postawiłam na zdrowe i racjonalne odchudzanie + zajęcia w fitnes klubie
Sniadanie
Kawa z mlekiem(100ml).
Chleb graham 70g,
z masłem 5g,
chuda wędlina 30g,
pomidor i ogórek konserwowy 100g. warzywa można sobie doprawić pieprzem, sól mikroilość ;p
jakbyś dodała do tego np. gotowne jajko a nawet dwa to śniadanie byłoby bardziej sycące i miałoby więcej białka bo 30g wędliny to za mało białka na posiłek, szczególnie na redukcji
II śniadanie
Jogurt naturalny 150g
możn zamienić na serek homogenizowany naturalny aby zwiększyć podaż białka
owoce cytrusowe (dowolne) 100g
Obiad
Rosół 200ml, sztuka mięska 130g - np. cycek w ziołach pieczony na 5g oleju, ziemniaki 200g warzywa
gotowane w wodzie lub na parze(dowolne, np. brokuł, marchewka, papryka, kalafior, fasolka
szparagowa-może być mix wszystkiego po trochu) 200g
obiad jest ok.Ziemniaki na zmiane z kaszami wszystkimi i ryżem brązowym
Podwieczorek
Owoce 150g
nie polecałabym owoców,szczególnie na podwieczorek,nie najesz się tym wcale a nie chodzi o to żeby chodzić głodnym ,na redukcji 100-150 g to max i najlepiej rano,lepiej warzywa z pełnowartościowym białkiem
np szpinak i jakaś chuda rybka albo serek twarogowy/wiejski no i zdrowe tłuszcze,garść pestek dyni/orzechów/słonecznika/oliwa z oliwek/olej lniany
Kolacja
Herbata bez cukru, chleb razowy 70g, margaryna do kanapek 10g, ser twarogowy chudy50g, papryka
jakoś nie mam przekonania co do węglowodanów na kolację w trakcie redukcji,lepiej przełożyć je w okolice okołotreningowe ,wtedy zostaną właściwie wykorzystane. Ser chudy na noc min. 100g z dodatkiem zdrowych tłuszczy i warzyw jak najbardziej ok.
Sniadanie
Chleb graham 70g,
z masłem 5g,
chuda wędlina 30g,
sałata na kazda kanapke
papryka na kazda kanapke
kawa z mlekiem
II sniadanie
jogurt naturalny 100g
banan 1szt
obiad
filet z mintaja130g na parze
marchewka z pomarancza150g dodaj oleju 1lyzeczke
ryz 30g-waga suchego ryzu
brązowy
szklanka soku 200ml
sok to niepotrzebne proste węglowodny o wątpliwej wartości ODŻYWCZEJ,JEŚLI JUŻ TO ŚWIEŻO wyciskany z grejpfrutów
podwieczorek
budyn 200g –
nie polecam słodzonej skrobii na redukcji lepiej jakoś mądrzej wykorzystać kalorie
kolacja
Chleb graham 70g,
z masłem 5g,
ser twarogowy 50g,
pomidor 1szt
herbata
Podałam dwa dni dietki i prosze o ocenienie

pozdrawiam!