Re: do AgiZ - kolor cieni
Moim zdaniem możesz spokojnie pójść w dwie tonacje kolorystyczne. Albo zrobisz makijaż w naturalnych chlodnych brązach - jeżeli nie zależy Ci na dodatkowym akcencie kolorystycznym. Lub ( i moim zdaniem to jest lepsze rozwiązanie) Położysz na powieki delikatne przybrudzone róże ( konicznie chłodne) i podkreślisz oko mocniej cieniami w odcieniu Twojej sukni z odrobiną czarnego akcentu przy rzęsach ( ale nie koniecznie eyelinerem, lepiej wygląda na zdjęciach makijaż jak nie ma wyraźnej kreski tylko ładnie roztarty cień). Do tego zestawu dodaj jeszcze biały cień. I rozjaśnij nim oko tuż przy nosie i przy brwiach. Ciekawe kolory ma Dior (zestaw mauves), ale oczywiście nie muszą być te.
Jeżeli natomiast chcesz kolorystycznie odejść od koloru sukni. To możesz zamiast bordo użyć stalowej szarości w połączeniu z przybrudzonym różem.
Natomiast jeśli chodzi o usta. To już zależy od Twoich preferencji. Jeżeli lubisz mocno podkreślone kolorem usta i dobrze się w nich czujesz to możesz spokojnie je pomalować bordową pomadką (nie wiem, czy jeszcze ją dostaniesz w sklepach, ale bardzo ładny kolor ma Revlon nr 53 bold berry - czarne opakowanie ze srebrnymi paskami); Tylko pamiętaj, że taki kolor ust jest bardzo wymagający. Usta powinny byc pełne, idealnie gładkie a makijaż ust wykonany bardzo precyzyjnie. I nie zapominaj, że jest to dzień ciągłych pocałunków.
Musisz to dobrze przemyśleć. Natomiast na pewno będziesz ładnie wyglądać jak podkreślisz usta delikatniejsza szminką lub tylko błyszczykiem. Sama sprawdź i porównaj efekty.
I jeszcze bardzo ważne. Nie zapominaj o dokładnym i delikatnym wycieniowaniu twarzy i różu. Ten ostatni potrafi sprawić cuda.
Pozdrawiam
Agaz
bardzo Was proszę piszcie w sprawie wszystkich zgłoszeń i problemów do Aniołka Tasmańskiego. Aniołek jest THE BEST. Ja już nie pracuję w wizażu od czerwca 2014. Bardzo mi przykro, ale już nie mogę odpowiadać na Wasze prośby
|