Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Pamiątki z Komunii, różańce - zachowałyście?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-01-08, 16:42   #2
agniesiaa
Naczelna Wizażanka:)

Dot.: Pamiątki z Komunii, różańce - zachowałyście?

Cytat:
Napisane przez agniesikk Pokaż wiadomość
Hej,

jako że jestem posiadaczką małego pokoju, to bardzo często staram się wyrzucać rzeczy, których nie używam. Dzisiaj zerknęłam do dwóch kartonów, w których trzymałam po prostu masę gratów i weszła mi tam wilgoć, widać że robi się pleśń na dnie. No to szybka akcja, oczywiście kartony wyrzucę, bo nie widzę sensu, żeby je trzymać w pokoju, ale znalazłam tam pamiątki z Pierwszej Komunii (takie albumy i obrazek z kościoła), różańce też chyba z Komunii i szczerze powiem, że nie wiem co mam z tym zrobić Pamiątki pewnie wyrzucę, bo i tak NIGDY do nich nie zaglądałam, ale jakoś tak mi głupio wywalić różaniec na śmietnik i chyba podrzucę go do jakiejś szafki mamy :cool :

I tak z ciekawości pytam, bo wiem, że na wizażu udziela się dużo dziewczyn, które nie są związane z Kościołem, nie wierzą - trzymacie takie rzeczy w domu? Z sentymentu? Czy raczej wywalacie jak wszystkie nieużywane rzeczy, żeby nie zagracać powierzchni? Nie rusza Was sumienie choć trochę? Też sobie problem wynalazłam, mogłam nie otwierać tych kartonów
Ja akurat z tych, co wierzą, ale tak, trzymam w domu różaniec z komunii Poza tym był poświecony, więc nie wyrzuciłabym. Ale jak nie chcesz tego trzymać, to daj mamie albo babci
agniesiaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując