Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Co ostatnio upolowaliście? Część II.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2007-03-05, 15:34   #2256
Kate30
Zakorzenienie

Dot.: Co ostatnio upolowaliście? Część II.

Cytat:
Napisane przez Basia39 Pokaż wiadomość
Ehhh z tego wszystkiego zapomniałam napisać, że w środku był też nowy żel Alchimie, też ukradli

Nie da rady udowodnić, że w paczce miał być flakonik perfum i żel zamiast spleśniałych mandarynek, jogurtu, korka od flakonika (nie zauważyli, bo koleżanka zapakowała go oddzielnie) i papierów.
Sporo czasu temu okradli mi za jednym zamachem 6 listów poleconych, wyjmując zawartość i zaklejając koperty ponownie tak, że nie było widać - założyłam nawet wtedy wątek na ten temat: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=82380

Oczywiście napisałam skargę do PP, załączając wszystkie koperty. Odpowiedź była taka:

Przeprowadzone postepowanie wyjasniajace nie potwierdzilo przedstawionych przez Pania zarzutow - nie wykazano nieprawidlowosci podczas opracowywania i doreczania omawianych przesylek.
Ich stan zewnetrzny nie budzil zastrzezen zarowno pracownikow zajmujacych sie podzialem korespondencji jak tez listonosza, ktory przesylki doreczyl do pani rak. Nie bylo zadnych oznak swiadczacych o niedozwolonych manipulacjach. Z posiadanych dokumentow zrodlowych oraz wyjasnien pracownikow wynika, ze zawartosc znajdujaca sie w przedmiotowych przesylkach nie byla znana pracownikom odpowiedzialnym za ich opracowanie i doreczenie. Nie wzbudzaly rowniez zadnych zastrzezen pod wzgledem wygladu zewnetrznego. Biorac pod uwage powyzsze ustalenia Poczta Polska nie ma podstaw do uznania zgloszonych przez Pania roszczen ....

Dalej:
Powiadamiajac o powyzszym wyjasniamy dodatkowo, iz bezpieczenstwo wszystkich przesylek jest przedmiotem stalej troski sluzb pocztowych, a kazdy z pracownikow Poczty polskiej na kazdym etapie przebiegu przesylek doklada staran by niedopuscic do nieuprawnionego dostepu do nich. Podejmowane sa rowniez wszelkie dostepne srodki dla przeciwdzialania jakimkolwiek nieuczciwym manipulacjom, a w sytuacji, gdy dochodzi do uszkodzenia czy zaginiecia przesylki, podejmowane sa wnikliwe dzialania wyjasniajace ...

Na koniec najlepsze:

Wyrazamy nadzieje, ze zawarte w niniejszym pismie wyjasnienia uzna Pan za wyczerpujace a jakosc swiadczonych przez poczte polska nie bedzie budzic w przyszlosci zadnych watpliwosci.

Od tamtej pory wiele przesyłek, któych wartość przekraczała 100 zł po prostu ubezpieczałam, czyli dopłacałam. Później kradzieże ustały, więc zamawiałam z Allegro zawsze prosząc o paczkę z priorytetem bo nigdy na takiej się nie zawiodłam, no aż do dziś!

Bardzo dziękuję dziewczyny za wsparcie

Acha później sprawą kradzieży na poczcie zajął się TVN - program Uwaga, poświęcili temu dwa odcinki, co jednak w niczym nie dopomogło. Jak widać proceder okradania przesyłek nadal kwienie i ma się całkiem dobrze, a Dyrekcja Poczty Polskiej ma swoich klientów w głębokim poważaniu

W tej sytuacji dziewczyny trzeba nastawić się na przesyłki ubezpieczone, tych - z racji stickerów nie powinni ruszyć - trudno - dopłacać za przesyłkę zamiast 8zł za priorytet to 15, ale spać spokojnie.
Tych kilka złotych w porównaniu ze stratą np - 700zł za dwa tygrysy, które kazałam wysłać sobie nieubezpieczoną paczką to naprawdę pryszcz.
Na szczęście tygrysy dotarły, ale boję się pomyśleć co by było gdyby ....

Nie ma byka - ja stawiam na paczki ubezpieczone.
Zwłaszcza, że w razie kradzieży paczki zwyklej - odszkodowanie to 60zł, w przypadku takim jak Basi - o odszkodowaniu nie ma co marzyć.

Wiem, że niektórzy allegrowicze korzystają z tzw. taśm bezpieczeństa z charakterystycznym nadrukiem, tych złodzieje też się boją - można sobie takie taśmy zamówić i w razie gdy widoczne jest ich naruszenie - paczki nie odbierać i od razu reklamować.
Kate30 jest offline Zgłoś do moderatora