Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Wakacyjne Mamy 2012 (XXI) - część VI
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-01-09, 07:05   #71
LadyMagnolia
Rozeznanie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXI) - część VI

Witam! z rana!

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
chwilę mnie nie było a tu co? nowa część

Nadalka cieszę się, że to nie złamanie!

oj znam to
plus ściskanie moich ust, też milusie

marzę o takiej regularności i porządku ale gdzie tam..

właśnie Wanilllko ja staram się podawać pierś nie częściej niż co 3 h, zawsze wpadają jednak jakieś dodatkowe małe karmienia pomiędzy;
wychodzi mi około 7-8 karmień na dobę

a bo oni tak zawsze ja też się nasłucham, ale co zrobię, że ona nie chce więcej?
Czytałam o Twoich dylematach związanych z przybieraniem Antosia i myślę, że nie ma co karmić częściej niż co 2,5 lub 3 h (jeśli dziecko samo się nie domaga, ja jestem nawet za lekkim przetrzymaniem dziecka, oczywiście bez przesady) chodzi o to, że przy zachowywaniu przerw ssanie jest inne - lepsze. Napisałaś też że macie tylko jedno karmienie nocne - to ja prędzej dołożyłabym jakieś karmienie w nocy, a w dzień zachowywałabym przerwy I jeszcze to mleko I i II fazy - różnica jest minimalna, nie warto sobie nią głowy zaprzątać to nie ma większego znaczenia czy I czy II faza.
Przyrosty po 6 miesiącu mają prawo byc niewielkie

Co do rozszerzania to warto podawać jabłuszko, poprawia perystaltykę jelit i tym samym korzystnie wpłynie na apetyt. A myślałaś o podawaniu kaszki bezglutenowej?

dawno Cię nie było chyba
Ostatnio czasem udaje mi się dodatkowe karmienie w nocy. Bo wcześniej mowy nie było.
O kaszkach myślimy- nawet mam kleik ryżowy na początek. Na razie chce go przyzwyczaić do jednego innego posiłku, nawet nie koniecznie całego. Zresztą jak już pisałam- dla mnie rozszerzanie diety to nie szybka rezygnacja z piersi na rzecz innego posiłku- tylko stopniowa i dopiero jak sam nie będzie chciał nie dostanie piersi po innym jedzonku. Na razie się na to nie zapowiada.
Właśnie myślę, że najpierw mu trochę po urozmaicam obiadek- tak do 5 składników, a potem dam jabłuszko, a następnie kaszka.

The problem is not the problem. The problem is your attitude about the problem. - Captain Jack Sparrow

I' ve never recived
my acceptance
letter to Hogwarts

So I'm leaiving
Shire

TO BECOME
A JEDI

LadyMagnolia jest offline Zgłoś do moderatora